avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale participare asociat la pierdere in SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

participare asociat la pierdere in SRL

Buna ziua,

Cazul: SRL cu trei asociati, fiecare cu 33,33% participatie la profit si pierdere.
Societatea a avut pierdere mare in 2009 (mult mai mare decat capitalul social) iar fiecare dintre cei trei asociati a creditat firma cu o suma.
Intrebare 1: doi dintre cei trei asociati pot cere (cu ocazia AGA bilant 2009) acoperirea pierderii din creditarile facute in 2009? Daca cel de-al treilea nu este de acord poate fi obligat? Ar fi legala o astfel de cerere?
Intrebare 2: In baza contractului de creditare, daca respectiva datorie nu este platita in termen, un asociat poate cere falimentul?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 09:42, 13 Martie 2010
Daca activul net scade sub 50% din capital, se convoaca AGA imediat pentru a stabili modul de solutionare: majorare de capital prin aport, diminuare capital, etc, etc.

Nu poti obliga un actionar/asociat la nimic inafara de capitalul cu care a contribuit (raspunderea lui e limitata atat la SRL cat si la SA). Daca AGA decide majorarea capitalului prin aport, cei ce nu vor sa participe la majorare pur si simplu nu o fac...

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distribuire dividende si acoperire pierderi prin aport asociati ContSters56278 ContSters56278 1. Un SRL cu 2 asociati a distribuie dividendele aferente anului 2006 (se vede din balante doar neexistand hot.AGA de distribuire ). Dividendele aferente ... (vezi toată discuția)
Creditare firma- marire capital social claudiaP claudiaP Buna ziua, As dori un sfat in legatura cu stingerea unui sold foarte mare a creditarii unei societati. Inteleg ca as putea sa maresc capitalul societatii ... (vezi toată discuția)
Acoperirea pierderilor din anii precedenti iolanda nyulas iolanda nyulas Societatea in cauza inregistreaz pierderi incepand din anul 2006.pe perioada 2006-2008 realizeaza pierderi din lipsa de venituri fiind o activitate de ... (vezi toată discuția)