avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cont alocatii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cont alocatii

Bună ziua am un cont de alocații la Unicredit și mi să pus proptire pe bani,dar știu ca legal nu au voie să se atingă de banii de alocații,cum îmi pot recupera banii? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:03, 12 Ianuarie 2016
Mergeti la banca si aratati-le prevederile legale de mai jos si solicitati -le sa se ridice poprirea de pe acel cont.

Legea 61/1993
art. 8 Alocaţia de stat pentru copii nu este impozabilă şi nu poate fi urmărită silit decât în vederea recuperării sumelor plătite necuvenit cu acest titlu.

Cdoul de procedura civila
art.729
...
(7) Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere cont alocatii MariusLo MariusLo Daca imi deschid un cont la banca pt alocatia copiilor si alocatiile imi intra in acel cont imi pot pune poprire pe acei bani sau alti bani din alte venituri? (vezi toată discuția)
Buna ziua ! am un cont deschis in romania la cec strict ptr alocatia ... Adriana760 Adriana760 Buna ziua ! Am un cont deschis in Romania la CEC strict ptr alocatia copiilor! Este posibil sa mi se puna proprire pe alocatia copiilor??? (vezi toată discuția)
Poprire indemnizatie crestere copil vatafuflorentina vatafuflorentina Buna ziua,am o datorie catre banca brd si ieri am verificat cardul si am constatat ca apare suma restanta pe care o am de dat,intrebarea mea este imi pot face ... (vezi toată discuția)