avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum pot evita reintegrarea la fostul loc de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum pot evita reintegrarea la fostul loc de munca?

Buna seara,

am fost invitata de fostul angajator la discutii privind reintegrarea mea pe fostul post detinut acolo - am castigat in instanta plata salariilor si odata cu acestea si reintegrarea pe post - doar ca, pe perioada procesului eu m-am angajat in alta parte...aici am sanse de a-mi mentine postul, nu ca dincolo, unde firma ii pe duca. In plus, fostul angajator mi-a spus clar la telefon ca sa nu imi fac iluzii ca pot pleca oricum, ca poate ca am castigat in instanta dar ca el va merge pana in panzele albe sa imi creeze probleme....singura mea problema ar fi ca doresc sa imi mentin actualul job si sa nu lucrez la fostul angajator...evident nu ma va lasa sa plec cu 55b, dupa cate mi-a zis la telefon...cineva mi-a sugerat concediu medical, dar nu cred ca ii solutia ca numai aman ceea ce trebuie reolvat acum.

Daca nu ma prezint la fostul post, in afara de concediere disciplinara, imi mai poate face altceva??

Ma puteti ajuta cu vreo solutie ca sa scap de fostul angajator fara sa lucrez pentru el si sa imi mentin noul job??

In plus, imi puteti spune daca salariile restante trebuie sa mi se plateasca anterior sau ulterior reintegrarii pe fostul post?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: suciu_diana , utilizator 19:29, 11 August 2009
1. Salariile restante se platesc în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului , in caz contrar puteti depune plangere penala in baza art.277 C.mun.

2. Depuneti o cerere de incetare a c.i.m. cu acordul partilor sau prin demisie pentru a scapa de acest angajator.

3. Nu va mai poate face altceva daca va concediaza disciplinar.
1. Daca in instanta ati cerut reintegrarea pe post, asta v-a dat instanta.
2. Datoriile banesti vi sa platesc indiferent daca va reintegreaza sau nu pe fostul post.
3. Deoarece puteti avea doa joburi in acelasi timp nu e nevoie sa renuntati la al doilea job. Aveti doua posibilitati:
- va reintegreaza pe fostul post apoi lipsiti nemoticat si va concediaza disciplinar; nu are ce sa vi se intample mai rau de atat - concedierea pe motiv disciplinar fiind sanctiunea suprema data de Codul muncii;
- va reintegreaza pe fostul post si apoi va dat demisia printr-o notificare (art.79 din Codul muncii); in acest caz trebuie sa acordati angajatorului un preaviz de 15 zile calendaristice in care trebuie sa va duceti la serviciu - daca nu va duceti se ajunge tot la concedierea disciplinara (pentru absente nemotivate). Demisia nu se aproba de catre angajator, acesta ia la cunostinta de decizia dvs. si este obligat sa faca formele de incetare a contractului individual de munca.
Si eu m-am gandit la varianta cu desfacerea cim pe motiv de absentare. Nu mai este asa de important ce apare in cartea de munca la motivul incetarii contractului, nu?? In plus, mi s-a spus de cineva din interiorul firmei ca exista deja o cerere de insolventa pe rol pentru fostul angajator si deci ii evident ca tot ce doreste fostul angajator ii sa ma lase fara servicu - daca m-as intoarce sa lucrez pentru el, as pierde job-ul actual si ulterior si pe cel pe care oricum nu-l doresc.

Va multumesc din suflet.
Colegii v-au sfatuit ce si cum sa faceti.
Eu va mai sfatuiesc sa discutati cu actualul angajator, sa-i explicati situatia in care va aflati....si daca este posibil poate va acorda concediu de odihna sau un concediu fara plata pentru 15 zile, cat sa efectuati preavizul la fostul angajator.
Si astfel, la fostul loc de munca, va prezentati si va dati in aceeasi zi demisia.
Eu cred ca ar mai exista o posibilitate. Daca nu si-a efectuat concediul de odihna pe anul acesta, daca a castigat toate celelalte drepturi in instanta, atunci cred ca poate depune cererea de demisie, iar pentru acest interval de 15 zile de preaviz, sa depuna cererea de efectuare a concediului de odihna neefectuat pe care angajatorul va fi obligat sa il aprobe. Ce spuneti ? ;)

Alte discuții în legătură

Termenul de preaviz in caz de demisie si folosirea zilelor de co Nicocam Nicocam Buna ziua, in cazul in care in contract se specifica 15 zile calendaristice de preaviz in cazul demisiei, se pot folosi zilele de CO proportional cu zilele ... (vezi toată discuția)
Concediu medical urmat de preaviz aprilie1 aprilie1 Sunt in concediu medical pana pe data de 4 ianuarie.Problema cea mare este ca cei de la firma nu m-au crezut si mi-au retras si prima de Craciun si postul de ... (vezi toată discuția)
Demisie, perioada de preaviz echivalata cu concediul de odihna Cygnet_mab Cygnet_mab Buna ziua, Am cerut desfacerea contractului de munca prin demisie cu respectarea preavizului de 15 zile. Am mentionat ca doresc ca perioada preavizului sa ... (vezi toată discuția)