avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intrebare- încredințare minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intrebare- încredințare minori

Am o prietena care ar dori sa mi incredinteze mie cei 2 copii ai ei . Sub ce forma o putem face si ce conditii trebuie sa indeplinim amandoua? Mentionez ca ea nu vrea sa ii dea spre adoptie .
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 12:12, 14 Ianuarie 2016
Asa, tam-nesam?
Dați și dvs niște detalii despre situațiae dacă vreți răspunsuri care sa va ajute.
Cum sa va incredinteze copii ?? De ce ? Adoptie ? tatal copiilor stie, este de acord ? Scuzati-ma, nu e ca si cand aveti grija de pisica cat e plecata in concediu. Reveniti cu detalii.
Cati ani au copiii si care sunt motivele doamnei? De asemenea, sunt necesare detalii despre tata: copii recunoscuti, locuiesc cu tatal, cu mama?
Mama copilor nu are o locuinta proprie, are 2 copii { 8 ani si 10 ani } iar al trei lea este "pe drum" , pt cei 2 copii nu s au gasit tati , dar se pare ca acest al trei lea copil va fi recunoscut de un cioban cu care mama sta in concubinaj , locuinta lor este la stana . Mama copiilor are o viza de flotant la o batrana care nu are nici o legatura de rudenie cu aceasta si tot acolo locuiesc si copii, de grija copiilor se ocupa batrana , diminetile sunt la scoala iar 3 sau 4 , 5 ore sunt la mine dupa ce vin de la scoala .Mama copiilor a fost crescut la casa de copiii si din acest motiv nu vrea ca copii sa fie incredintati statului sub nici o forma {plasament sau adoptie} ci am dori sa stim daca exista o posibilitatate sa nii incredinteze noua pt a i ingriji . Isi doreste sa fie cat mai aproape de copii !?!
Ultima modificare: Joi, 14 Ianuarie 2016
mihaelaghermanescu, utilizator
Ii puteți ingriji și fără forme oficiale. Nu știu dacă puteți lua copiii în plasament nefiind rude.

Alte discuții în legătură

Minori camy_jon camy_jon Buna ziua, Va povestesc o situatie reala si as vrea sa ma sfatuiti cum sa procedez pt a putea ajuta o batranica. 2 copii minori( fetita are 10 ani si ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru îngrijire copil Geani Cati Geani Cati Bună ziua .Fiică mea urmeaza sa nască si nu poate beneficia de concediu de îngrijire copil pentru ca nu a lucrat .Problema este acest copil din pacate nu ... (vezi toată discuția)
Divort cu copii minori nelu72 nelu72 as dori sa stiu si eu cum pot obliga mama copiilor mei minori sa revina in tara pentru a se ocupa de cresterea si educarea celor doi copii minori ai ... (vezi toată discuția)