avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu copii minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu copii minori

as dori sa stiu si eu cum pot obliga mama copiilor mei minori sa revina in tara pentru a se ocupa de cresterea si educarea celor doi copii minori ai nostri,tinand cont ca eu mai am incredintati 2 copii spre crestere si educare dupa divortul pronuntat aceasta sustraganduse de la obligatiile parentale,precizez ca in urma convietuirii,intre noi au rezultat 4 copii,doi in timpul casatoriei,doi dupa divort
acum toti acesti copii sunt cu mine,eu sunt singur,cu munca si cu cresterea si educarea acestora,ce sa nai fac daca ea refuza sa vina sa se ingrijeasca de cei mai mici care au varste cuprinse de 5 si respectiv 8 ani?
Nu puteti. Puteti sa ii cereti bani sa ii cresteti sau sa o obligati prin instanta.
Daca e deja obligata de instanta sa plateasca pensie si nu se achita macar de aceasta obligatie, puteti sa ii faceti plangere pt abandon de familie.
Da, doar pensie de intretinere ati putea primi.
Nu poate fi obligata sa faca ceea ce vreti.
eu as dori doar sa isi indeplineasca obligatiile materne ca sa zic asa,nu a fost obligata de instanta insa cred ca are si ea responsabilitati ca si ,,mama''
daca as putea sa cresc copiii singur as face-o insa nu pot.vreau doar sa fie obligata sa revina alaturi de cei doi copii mai mici macar,ceilalti mi-au fost incredintati spre crestere si educatie prin sentinta de divort care a ramas definitiva
daca lucreaza in alta tara fara forme legale , ce pot sa fac?vreau sa obtin un ordin judecatoresc de a-i interzice sa mai vina la vechiul domiciliu comun,deoarece aceasta nu contribuie cu nimic la cresterea si educatia minorilor
Ultima modificare: Vineri, 30 Mai 2014
gi-jane2, moderator
sa fie obligata sa revina alaturi de cei doi copii mai mici

vreau sa obtin un ordin judecatoresc de a-i interzice sa mai vina la vechiul domiciliu comun

Pana la urma ce doriti, sa revina.. sa nu revina..?
Cu mama ati vorbit ?
nu vorbeste cu mine
daca eu as pleca ce risc?

Alte discuții în legătură

Parinte care si-a abandonat copiii balasu balasu Buna ziua. Am si eu o situatie care mi se pare fara iesire. Sora mea, cu ceva ciocniri cu protectia copilului in trecut, a plecat de cel putin 7 luni de langa ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord vladandreiut vladandreiut V-as ruga sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Sotia mea vrea sa divortam de comun acord din mai multe motive. Eu sincer nu as vrea sa divortam si sa ... (vezi toată discuția)
Rog lămurire custodie comuna ContSters193379 ContSters193379 Rog să-mi spuneți exact ce anume inseamnă această custodie comună,ce se schimbă dacă ii va fi acordată fostului soț:? Copilul imi este încredințat ... (vezi toată discuția)