avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parinte care si-a abandonat copiii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parinte care si-a abandonat copiii

Buna ziua. Am si eu o situatie care mi se pare fara iesire. Sora mea, cu ceva ciocniri cu protectia copilului in trecut, a plecat de cel putin 7 luni de langa copiii pt ca are o noua relatie. Copiii, 3 la numar, au fost lasati in grija mamei mele, adica a bunicii lor, care din pensia de 1500 de lei pe luna trebuie sa intretina 3 copii adolescenti (12 - 16 ani), casa, utilitatile, etc... Sora mea incaseaza alocatiile de stat ale celor 3 copii, insa acestea nu sunt nicicum in sprijinul copiilor, ea refuzand cu violenta sa aiba grija de ei sau sa contibuie financiar la cresterea lor sau la cheltuielile casei in care traiesc acestia. Carei institutii se poate adresa mama, sau eu, in aceasta situaitie? Ce se poate face pentru a normaliza situatia? Mentionez ca de fapt, practic, nu in acte, copiii au fost ingrijiti de mama mea care se zbate si acum, la 70 de ani sa aiba grija de ei. va multumesc!
Cel mai recent răspuns: claudiatache , utilizator 01:46, 21 Iulie 2020
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Să se adreseze instanței de judecată, și să ceară stabilirea domiciliului copiilor la ea, iar mama care ia părăsit să le plătească pensie de întreținere.

Ajutați-o să-și găsească un avocat bun specializat pe dreptul familiei.
Ultima modificare: Vineri, 17 Iulie 2020
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
va multumesc, insa mama mea nu poate plati si costurile de judecata. In afara de asta, mama copiilor nu lucreaza, deci nu are din ce plateasca pensie de intretinere. Mentionez si faptul ca copiii nu au tata trecut in acte.
Dacă nu-i mai poate întreține, să facă sesizare scrisă la DGASPC și posibil că va găsi o soluție Protecția Copilului.
Pot fi dați la asistenți maternali, sau instituționalizați până la 18 ani.
Oricum, primul pas trebuie să cereți o anchetă socială de la DGASPC.
Ultima modificare: Vineri, 17 Iulie 2020
Dapix, utilizator
Da, sesizati DGASPC, probabil acestia vor solicita instantei inclusiv decaderea mamei din drepturi!
Desi nu are venituri, tot se va stabili o pensie de 1/2 din salariul minim pe economie, pentru 3 copii!
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iulie 2020
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
sa solicite sa vina si alocatia la mama dvs.

Alte discuții în legătură

Folosire necuvenita alocatie maria-pop maria-pop buna ziua as vrea sa aduc atentiei un caz si as dori parerea dumneavoastra in acest sens este vorba despre o fam cu 11 copii din care 8 minori. mama care a ... (vezi toată discuția)
Incredintare minori catre bunici live_maz live_maz am aflat despre o situatie si va cer si dvs ajutorul: parintii a 2 copii minori, dupa certuri, scandaluri, despartiri, etc, au hotarat sa se impace. in toata ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu minor la alta persoana (tata plecat si mama decedata) ionescucarmen ionescucarmen buna ziua! in ce temei as putea cere ca unui minor sa I se stabileasca locuinta la alta persoana decat tatal? mama este decedata iar tatal s-a recasatorit si ... (vezi toată discuția)