avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum imi pot lua copilul din plasament?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum imi pot lua copilul din plasament?

Bună ziua,as vrea sa stiu daca se poate si cat este de complicat sa imi iau copilul din plasament daca eu si sotul suntem stabiliti in Germania..Precisez suntem aici cu forme legale,avem loc stabil de munca....
Cel mai recent răspuns: Andreea arbori , utilizator 19:22, 3 Mai 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie introdusă o acțiune prin care să solicitați încetarea măsurii de protecție specială plasament pentru minor și stabilirea locuinței copilului la adresa din Germania. Cererea se judecă în contradictoriu cu DGASPC, cu Autoritatea Tutelară și cu Primarul localității sau a sectorului (dacă este în București).
Se va face anchetă socială prin comisie rogatorie la locuința din Germania. Contează și poziția DGASPC, care va depune rapoartele de vizită și toate documentele referitoare la copii. Orice alte probe referitoare la relația părinți-copii sunt utile.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va adresati instantei de judecata, in vederea incetarii masurii plasamentului, cat si in vederea reintegrarii minorului in familie.

Masura trebuie sa fie una in interesul minorului.

Cata vreme demonstrati ca prezentati garantii materiale si morale, pentru asigura procesul de crestere si educare a minorului, masura plasamentului - masura de ocrotire a minorului- poate inceta.

De principiu, se poate aprecia ca reintegrarea in familie este o masura in acord cu interesul superior al minorului.


Se va efectua o ancheta psihosociala, prin comisie rogatorie internationala.

Depuneti contractele de munca incheiate, dovada resedintei in strainatate, asa incat sa se contureze situatia locativa si cea financiara.



Succes in demersul pe care doriti sa -l initiati!

Multumesc frumos!

Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Octombrie 2019
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Calea legala - in instanța!
Calea morala - având grija efectiv de copil!
Care este demersul și ce trebuie eu sa fac , sunt in Anglia și am un băiețel de 5 ani in grija statului ( centru de plasament ) in Constanța , eu locuiesc in Uk sunt mama singura , recent mi am făcut o relație și amândoi vrem binele copilului , vrem sa îl aducem aici și sa ii pot oferi ce nu am putut , idee este ce demers trebuie sa facem ( nu suntem căsători ) dar o putem face dacă asta va ajuta mult mai mult la proces . Îmi vreau băiețelul lângă mine .. ( app . Dacă ajuta mai mult la proces ne putem căsători fără doar și poate ) . Mulțumesc !

Alte discuții în legătură

Anchetele sociale in cazurile de divort cu minori dana_2 dana_2 As avea cateva intrebari pe tema anchetelor sociale - care sunt articolele din codul civil care se refera la aceste anchetele sociale - sunt anchetele ... (vezi toată discuția)
Intretinere minor CristianLungu87 CristianLungu87 Buna ziua, Am si eu cateva nelamuriri la care as dori sa aflu un raspuns daca este posibil.Nepotul meu(baiatul surorii mele)locuieste in apartamentul mamei ... (vezi toată discuția)
Incuviiþare sau stabilire dom.minor sca baloisibaloi sca baloisibaloi Bună ziua stimaţi colegi, Vă rog să vă spuneţi o părere autorizată legată de următoarea speţă. Minor din afara căsătoriei vârsta 2 ani, ... (vezi toată discuția)