avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Reintegrarea minorului in familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Reintegrarea minorului in familie

Ce sanse are o mama in divort cu 4 copii( 2 sunt in scoala),in somaj,care locuieste in apartamentul mamei sale ,sa-si reintegreze unul dintre copii care este intr-un centru de plasament,v-or fii deacord cei de la protectia copilului ca fata sa revina in mediul familiar actual?
Cel mai recent răspuns: JulienR , utilizator 01:55, 23 Septembrie 2012
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului poate sesiza comisia pentru protectia coplului sau instanta judecatoreasca, cu privire la incetarea masurii plasamentului. Se va efectua o ancheta psiho-sociala la domiciliul dvs., care poate fi chiar apartamentul bunicii. In urma acestei anchete si a altor probe pe care instanta le va considera utile, se va decide in privinta reintegrarii minorului in familie. Bineinteles ca ar fi ideal ca mama sa isi gaseasca un loc de munca, pentru ca se vor avea in vedere interesul minorului, conditiile in care acesta se va dezvolta, precum si resursele financiare ale mamei.
multumesc ptr raspunsul promt Dna MirunaC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum imi pot lua copilul din plasament? Geo27br Geo27br Bună ziua,as vrea sa stiu daca se poate si cat este de complicat sa imi iau copilul din plasament daca eu si sotul suntem stabiliti in Germania..Precisez ... (vezi toată discuția)
Plasament familial strainatate dainata dainata Buna ziua, am o sora minora care este intr-un centru de plasament in Romania, parintii nostri sunt decazuti din drepturile parintesti, iar eu imi doresc sa o ... (vezi toată discuția)
Parinte care si-a abandonat copiii balasu balasu Buna ziua. Am si eu o situatie care mi se pare fara iesire. Sora mea, cu ceva ciocniri cu protectia copilului in trecut, a plecat de cel putin 7 luni de langa ... (vezi toată discuția)