avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... folosire necuvenita alocatie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

folosire necuvenita alocatie

buna ziua
as vrea sa aduc atentiei un caz si as dori parerea dumneavoastra in acest sens
este vorba despre o fam cu 11 copii din care 8 minori. mama care a parasit domiciliul din septembrie anul trecut incaseaza lunar beneficiile banesti ale copiilor dar nu cotizeaza pentru ingrijirea lor. mentionez ca mama locuieste cu noul concubin, copii sunt in grija tatalui, deci nu are nici un copil in intretinere. mentionez ca doar cativa copii sunt recunoscuti de catre tata. copii minori se afla la un centru de plasament si doar pe perioada vacantelor merg la tata. mamei i s-a oferit ajutor din partea asistentei sociale pt a locui 6 luni impreuna cu copii minori si a i se gasi un loc de munca dar a refuzat.. ce modalitati sunt pe cale legala de a opri incasarea alocatiilor de catre mama si a o decadea din drepturile parintesti? ce institutie trebuie sa ia masuri?
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 11:05, 12 Aprilie 2017
Autorităţile competente în acest caz sunt Autoritatea Tutelară şi DGASPC-ul, ele pot cere şi decăderea din drepturi ai părinţilor şi pot dispune trecerea în plasament a minorilor.
multumesc frumos pt raspunsul prompt... o ultima intrebare : exista vreo infractiune sau contraventie care sa sanctioneze mama pentru nerespectarea angajamentului? adica si-a luat in scris angajamentul ca nu va mai folosi necuvenit banii si o sa mearga cu asistentul social lunar pentru a le cumpara alimente
N-au ce să-i facă.Dacă copiii vor fi instituţionalizaţi, nu va mai primi banii de alocaţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parinte care si-a abandonat copiii balasu balasu Buna ziua. Am si eu o situatie care mi se pare fara iesire. Sora mea, cu ceva ciocniri cu protectia copilului in trecut, a plecat de cel putin 7 luni de langa ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturile parintesti ale mamei cristinaser cristinaser Am cunoscut 5 copii,cu varste cuprinse intre3 si 11 ani,a caror tat s-a sinucis,iar mama a plecat in strainatate,de aproximativ o luna.nu i-a lasat in grija ... (vezi toată discuția)
Decăderea din drepturile părintești Lunguiulia27 Lunguiulia27 Parinti divorati amiabil,notarial. Minor nascut in afara casatoriei recunoscut de tata,parasit de Mama.se poate cere cadere a acesteia din drepturi? (vezi toată discuția)