avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minori

Buna ziua,
Va povestesc o situatie reala si as vrea sa ma sfatuiti cum sa procedez pt a putea ajuta o batranica.
2 copii minori( fetita are 10 ani si baietelul 7-sunt frati-) au fost parasiti de catre parinti la cateva luni de la nasterea acestora.Parintii au plecat in Spania, nu s-au mai interesat de ei, iar copilasii au ramas in grija unei strabunici, in varsta de 80 ani singura ruda pe care o mai au in oras.Aceasta batranica a avut grija de ei pana in urma cu cateva luni, cand copiii au fost plecati intr-o tabara cu clasa si nu s-au reintors acasa.Din cate am aflat, copiii au fost luati de un centru de plasament pe motiv ca batrana nu este capabila sa le poarte de grija.Femeia asta i-a crescut de ani de zile, a avut grija de ei si acum este disperata pentru ca nu vrea sa ramana fara nepotei.Este de acord ca dupa decesul ei, copiii sa fie dusi intr-un centru de plasament, dar cat timp este in putere si poate ingriji de ei doreste sa ii aiba alaturi.
Va rog sa ma ajutati, sa ma sfatuiti unde trebuie sa ma adresez.Este legal modul in care au procedat?M-a impresionat foarte tare aceasta poveste si mai ales faptul ca batranica sufera si plange mereu.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 12:01, 29 Decembrie 2011
:-/cum au disparut in tabara????cine organiza tabara????:stunned:

nimeni nu poate lua in pasament din tabara...sigur nu cunoasteti toata situatia!

sesizati Protectia copilului de la domiciliu

Din cate am inteles de la batranica, tabara a fost organizata de catre scoala la care invatau copiii.In loc sa se intoarca acasa din tabara, copiii au fost dusi intr-un centru de plasament
trebuie intrebata conducerea scolii si profesorul supraveghetor...copiii nu se duc asa la centrle de plasament

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa ma stabilesc in spania cristi25b cristi25b buna ziua , am si eu niste intrebari si v-asi fi foarte recunoscator daca a-ti putea sa ma indrumati. Impreuna cu sotia am decis sa ne mutam definitiv in ... (vezi toată discuția)
Doar intreb - nu pot să am grijă de copil așa cum ar trebui iar mama lui refuză să mă ajute, ce pot să fac? Leuu Leuu Buna ziua,e vb despre copilu meu in varsta de 7ani....sunt despartit de mama lui de 5ani(nefiind casatoriti legal),copilu a fost in grija mea pana la varsta ... (vezi toată discuția)
Aranjament pentru a ne lua copiii scornelia scornelia Buna ziua.Am si eu o intrebare.Ce pot face in cazul in care am descoperit ca o persoana din primarie,care se ocupa cu protectia copilului .a aranjat cu o ... (vezi toată discuția)