avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacera CIM conf.art 61 lit.(a)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacera CIM conf.art 61 lit.(a)

Revin cu noutati la cazul meu. (Detalaii aici: www.avocatnet.ro/content/for... )

Astazi am fost si am rezolvat amenda cu care ma tot ameninta patroana, ca ma da in judecata, adica alea 350.000 de HUF platiti pt. depasirea a tonajului pe axe. Am facut un proces verbal de predare-primire a banilor, contravaloarea amenzii.
Absurditatea incepe acum. In timp ce semnam contractul de preda-primire a banilor, vad ca patroana pregateste cateva foi, si im-i pune in fata. Vad ca e fisa postului, pusa pe el data de 18.06.2009 (data semnarii a contractului). Am refuzat sa semnezi, cand a aparut un "domn" care vroia sa ma forteze cu metode nu tocmai ortodoxe, sa semnez. Am refuzat categoric, am sunat pe un prieten sa vina repede la sediul firmei. Dupa ce au vazut ca nu vreau sa semnez Fisa Postului, a vrut sa-mi ia din portofel procesul verbal de predare-primire a banilor, sa rupa, si sa-mi deie banii inapoi. Cred ca nu trebuie sa spun cam ce incepea sa se intample acolo. Amenintari, etc. Am avut noroc ca am putut sa fug. Am la mine procesul de predare-primire semnate de ambele part, reprezentand amenda platita. Mi-a strigat ca nu o sa ia in considerare demisia pusa, si ca va desface disciplinar ca nu m-am prezentat la lucru cat eram in preaviz. (demisia e semnata si pus numar de inregistrare).
Cum nu am nici fisa postului, nici medicina muncii si nici protectia muncii, unde pot sa cer anularea contractului de munca? Acuma cu proces nu ma mai poate ameninta, ca am dovada platii, vreau si eu cartea de munca sa ma duc la o alta firma, ca deja am gasit una si din cauza ca dansa nu vrea sa-mi desfaca contractul de munca, nu am cum sa ma duc la lucru.

PS. Oare contractul ce mi-a facut poate fi atacat cumva, cica mi-a luat fara nici un drept banii astia?

PS2. Avizul Medical obligatoriu pt. soferi cu o valabilitate pt. 1 an facut la spitalul CF Brasov (eu apartin de Brasov) este ca si aceea de la Medicina Muncii? Pe langa asta nu e obligatoriu si avizul de la Medicina Muncii?
Ultima modificare: Marți, 28 Iulie 2009
palm, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:37, 29 Iulie 2009
1. Ati facut din povestea dvs. un serial in patru topicuri diferite! Mergeti pe un singur topic pana se termina povestea ca nu suntem obligati sa cautam noi toate topicurile sa vedem despre ce e vorba si sa facem legaturile cuvenite.
2. Mergeti la ITM si faceti o sesizare cu tot ce vi se intampla ca nu este inregula. Numai ITM poate constata daca CIM este in regula sau nu.
Succes!
tudorvaleriu a scris:

1. Ati facut din povestea dvs. un serial in patru topicuri diferite! Mergeti pe un singur topic pana se termina povestea ca nu suntem obligati sa cautam noi toate topicurile sa vedem despre ce e vorba si sa facem legaturile cuvenite.
2. Mergeti la ITM si faceti o sesizare cu tot ce vi se intampla ca nu este inregula. Numai ITM poate constata daca CIM este in regula sau nu.
Succes!

Aveti dreptate.
sorryyyy m-am incurcat in ferestre deci ar mai fi o solutie cea a demisiei fara preaviz daca angajatorul nu va platit salariul Art. 79. [definiţia legală, procedura şi efectele demisiei]
(1) Prin demisie se înţelege actul unilateral de voinţă a salariatului care, printr-o notificare scrisă, comunică angajatorului încetarea contractului individual de muncă, după împlinirea unui termen de preaviz.
(2) Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile şi nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariaţii care ocupă funcţii de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să îşi producă toate efectele.
(6) În situaţia în care în perioada de preaviz contractul individual de muncă este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător.
(7) Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.
Ultima modificare: Marți, 28 Iulie 2009
Analore, utilizator
:offtopic: Interventie moderator
# palm
De data aceasta pot va spune ca sunteti vinovat pentru incalcarea Regulamentului de postare :)
pct. 3.3. Nu adresa aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului si nu deschide acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topic-urile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau definitiv.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata salariului din cauza retinerii amendei palm palm Buna ziua Ma confrunt cu o problema similara pe care am citit aici pe forum. Am lucrat (ca deja am dat demisia) la o firma de transport. La intrare in tara ... (vezi toată discuția)
Demisie dobremariana dobremariana Buna seara! Am si eu o intrebare daca ma poate lamuri cineva,va rog frumos. Daca esti angajat la o societate pe perioada nedeterminata de ceva timp (3 ani) pe ... (vezi toată discuția)
Impunerea demisiei sammy44 sammy44 Lucrez la un magazin mini prix pe post de casiera. Azi mi s-a adus la cunistinta ca in urma cu o saptamana am iesit lipsa la stoc cu 500 , lei drept pt care sa ... (vezi toată discuția)