avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Interdictia de a concedia salariatii pe durata ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Interdictia de a concedia salariatii pe durata exercitarii unei functii eligibile in sindicat

Buna ziua
Va rog sa imi spuneti de unde pot afla daca Decizia Curtii constitutionale privind neconstitutionalitatea dispozitiei din Codul muncii (art.60 alin1lit.g )care stabileste ca este interzisa concedierea salariatilor pe durata exercitarii unei functii eligibile intr-un organism sindical...a fost publicata in Monitorul oficial?
Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 13:41, 14 Ianuarie 2016
Buna ziua!

Cred ca va referiti la Decizia Curtii Constitutionale nr. 814/2015 referitoare la admiterea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 60 alin. (1) lit. g) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii.

A fost publicata in Monitorul Oficial partea I nr. 950 din 22.12.2015.
Decizia nr. 814/2015 referitoare la admiterea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 60 alin. (1) lit. g) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii , o gasiti aici:

[ link extern ]
Va multumesc mult pentru toate informatiile.
In situatia in care avem un dosar pe rol,avand ca obiect anulare decizie de concediere a unui angajat (lider de sindicat) care a contestat decizia de concediere. Mentionez faptul ca acesta a fost disponibilizat pentru lipsa nemotivata de la serviciu timp de o saptamana(respectiv fara ordin de deplasare semnat de catre conducatorul unitatii.Respectivul a fost cercetat disciplinar si i s-a desfacut de catre angajatorul contractul de munca.Fostul salariat a pierdut cauza la fond ; acesta a declarat apel, iar printre motivele de apel este si acela ca angajatorul este acuzat de imixtiune in activitatile sindicale (intrucat atunci cand a lipsit de la serviciu) fostul angajat a participat la lucrarile unei federatii sindicale..., afirmand ca angajatorul a incalcat prevederile art. 60 alin. (1) lit. g) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii . Prin urmare, pot invoca decizia de neconstitutionalitate mai sus aratata...
Decizia respectiva nu are efect retroactiv.

Alte discuții în legătură

Membru in conducerea sindicatului MILESCU MILESCU Este adevarat ca membrii din conducerea sindicatului (ex:secretar general) nu pot fi concediati decat din motive disciplinare si nu din cauza desfiintarii ... (vezi toată discuția)
Lider sindical scoala utilizatorx utilizatorx Buna ziua! As vrea sa stiu daca un lider sindical scoala conform unui act administrativ Contractul Colectiv, are postul rezervat si NU PARTICIPA la ... (vezi toată discuția)
Lider sindical scoala utilizatorx utilizatorx Buna ziua! As vrea sa stiu daca un lider sindical de unitate scolara NU INTRA IN RESTRANGERE DE ACTIVITATE. Am studiat metodologia de restrangere, LEN art. ... (vezi toată discuția)