avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Membru in conducerea sindicatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Membru in conducerea sindicatului

Este adevarat ca membrii din conducerea sindicatului (ex:secretar general) nu pot fi concediati decat din motive disciplinare si nu din cauza desfiintarii postului?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: MILESCU , utilizator 08:50, 26 Octombrie 2016
Curtea Constituțională a României prin Decizia nr.814/2015, publicată în Monitorul Oficial nr.950 din 22.12.2015, a declarat neconstituționale dispozițiile art.60 alin.(1) lit.g) din Legea nr.53/2003 - Codul muncii.

Potrivit acestor prevederi, concedierea unui salariat nu poate fi dispusă „pe durata exercitării unei funcții eligibile într-un organism sindical, cu excepția situației în care concedierea este dispusă pentru o abatere disciplinară gravă sau pentru abateri disciplinare repetate, săvârșite de către acel salariat”.
Multumesc pentru raspuns!
Deci acest art.60 alin.(1) lit.g) inteleg ca nu mai este valabil...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lider sindical scoala utilizatorx utilizatorx Buna ziua! As vrea sa stiu daca un lider sindical scoala conform unui act administrativ Contractul Colectiv, are postul rezervat si NU PARTICIPA la ... (vezi toată discuția)
Imunitate conducere sindicat dinamo2010 dinamo2010 Doar presedintele organizatiei locale de sindicat beneficiaza de imunitate la reduceri de personal,intr o intreprindere comerciala sau tot biroul ... (vezi toată discuția)
Lider sindical scoala utilizatorx utilizatorx Buna ziua! As vrea sa stiu daca un lider sindical de unitate scolara NU INTRA IN RESTRANGERE DE ACTIVITATE. Am studiat metodologia de restrangere, LEN art. ... (vezi toată discuția)