avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Imunitate conducere sindicat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Imunitate conducere sindicat

Doar presedintele organizatiei locale de sindicat beneficiaza de imunitate la reduceri de personal,intr o intreprindere comerciala sau tot biroul executiv(presedinte, vicepresedinte si secretar)beficiaza de imunitate la reduceri de personal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:34, 5 Februarie 2016
Curtea Constitutionala ,prin Decizia 814/2015 publicata in Monitorul Oficial nr. 950/22.12.2015, a admis exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 60 alin. (1) lit. g) din Codul muncii si a constatat ca acestea sunt neconstitutionale.

Art.60 alin.1 lit.g : Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa pe durata exercitarii unei functii eligibile intr-un organism sindical, cu exceptia situatiei in care concedierea este dispusa pentru o abatere disciplinara grava sau pentru abateri disciplinare repetate, savarsite de catre acel salariat.

Prin urmare, liderii sindicali vor putea face obiectul concedierii pentru motive care tin de persoana salariatului (ex. abatere disciplinara, inaptitudine fizica sau psihica, necorespundere profesionala sau pentru motive care nu tin de persoana salariatului (ex. desfiintarea locului de munca).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lider sindical scoala utilizatorx utilizatorx Buna ziua! As vrea sa stiu daca un lider sindical scoala conform unui act administrativ Contractul Colectiv, are postul rezervat si NU PARTICIPA la ... (vezi toată discuția)
Membru in conducerea sindicatului MILESCU MILESCU Este adevarat ca membrii din conducerea sindicatului (ex:secretar general) nu pot fi concediati decat din motive disciplinare si nu din cauza desfiintarii ... (vezi toată discuția)
Lider sindical scoala utilizatorx utilizatorx Buna ziua! As vrea sa stiu daca un lider sindical de unitate scolara NU INTRA IN RESTRANGERE DE ACTIVITATE. Am studiat metodologia de restrangere, LEN art. ... (vezi toată discuția)