avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cadastru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cadastru

in 2006 am cumparat un teren si l-am intabulat in acte fiind o suprafata, iar la masuratori mai putin; acest lucru este stipulat in contractul de v-c ;
dupa intabularea unei constructii noi am realizat ca am teren mai putin decat la prima intabulare;ca vecinatate este un teren viran al carui proprietar vrea ca in viitorul apropiat sa edifice o constructie;banui ca la masuratori sa se ivit o greseala,dar cum m-am increzut in cei care au realizat masuratorile nu am sesizat aceste diferente;mai pot face ceva acum? ma gandesc ca daca construieste vecinul nu mai am cum sa recuperez diferenta
Buna ziua,
Daca banuiti ca vecinii au intrat cu gardul pe terenul dumneavoastra atunci aveti posibilitatea unei actiuni in granituire pentru a repozitiona gardul vecinilor.
Da, asa este: daca construieste vecinul va fi mai dificil sa recuperati diferenta, mai ales daca se va regasi si constructia pe acea diferenta.

Va sfatuiesc sa incepeti demersurile cat mai rapid, in sensul unei actiuni in granituire.

Daca va intelegeti cu vecinul pe cale amiabila, nu va mai fi nevoie sa depuneti actiune in instanta. Veti relua de comun acord toate masuratorile.

Daca nu va intelegeti cu vecinul, va trebui sa rezolvati aceasta problema pe calea unei actiuni in instanta. Va trebui sa contactati un avocat, de preferat, din localitatea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, detin o casa de vacanta la tara. vecini au profitat ... Luciba Luciba Buna ziua, Detin o casa de vacanta la tara. Vecini au profitat de faptul ca mergem destul de rar acolo si au tot construit diverse anexe (fara autorizatie ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am cumpărat în anul 2015 o casă cu terenul aferent. ... sutiman sutiman INTABULARE NECONFORMA Buna seara! Am cumpărat în anul 2015 o casă cu terenul aferent. Nu am văzut că în actul de la cadastru sunt trecute eronat ... (vezi toată discuția)
Actiune in granituire ? aartist aartist Am o ruda la tara care se confrunta cu urmatoarea problema: - vecinul situat la vestul proprietatii sale a intrat cu gardul si doua constructii pe terenul ... (vezi toată discuția)