avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acuzatii nefondate si patarea imaginii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acuzatii nefondate si patarea imaginii

Buna ziua!Am decis de comun acord cu sotul meu sa divortam am inaintat dosarul in instanta dar in ultima perioada vine acasa cu fel si fel de acuzatii nefondate la adresa mea,vorbe auzite de la anumite persoane din anturajul lui.I-am cerut martori si dovezi care sa sustina ceea ce spune dar nu vrea.imi simt imagiea patata si vreau sa depun plangere pentru toate insultele si jignirile.Pot sa fac acest lucru si cum trebuie sa procedez?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:52, 16 Ianuarie 2016
De putut, puteti sa depuneti plangere, dar vi se claseaza, pentru ca insulta sau calomnia nu mai este incriminata.
Calomnia si insulta nu mai sunt incriminate de noul cod penal.Puteti actiona insa pe cale civila,formuland actiune ptr.atingerea onoarei si reputatiei dvs.conform art.72 Noul Cod Civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare site AlinaBadea08 AlinaBadea08 Buna ziua, Daca un site prezinta fapte reale (in cea mai mare parte), insa poate fi acuzat de insulta si/sau calomnie (partial limbajul este mai vulcanic), ... (vezi toată discuția)
Insulta si calomnie ContSters327794 ContSters327794 Poate ma ajuta cineva...o vecina mi-a adus injurii grave si acuzatii nefondate vorbe urate pe care nu le pot scrie aici.Daca o dau in judecata mai sunt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - pot da in judecata pentru calomnie si insulta? robert1979 robert1979 imi pot da in judecata sora pentru calomnie si insulta,si daca da,unde sa ma adresez?Va multumesc (vezi toată discuția)