avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Promovare site
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Promovare site

Buna ziua,
Daca un site prezinta fapte reale (in cea mai mare parte), insa poate fi acuzat de insulta si/sau calomnie (partial limbajul este mai vulcanic), este ilegala promovarea lui (de catre altcineva care a patit exact acelasi lucru, din partea aceleasi firme, nu de catre autor), prin fluturasi in cutie postala, impartiti in public sau prin alte mijloace? adica daca autorul poate fi acuzat de insulta, calomnie, etc, cel care il promoveaza total gratuit poate fi acuzat de ceva?
Multumesc
Calomnia si insulta nu mai sunt incriminate penal, dar daca materialele prezentate aduc atingere reputatiei, demnitatii si onoarei, atunci se poate actiona in civil pentru despagubiri.
Multumesc mult. Doresc sa stiu daca promovarea sitului (cel mai probabil prin fluturasi, internet, etc) de catre o terta persoana (nu de catre autorul sitului) expune terta persoana unei actiuni in civil. adica exista un temei in codul civil pentru aceasta?
Daca detinatorul site-ului doreste promovarea acestuia, nu exista nici un impediment pentru ca o terta persoana sa se ocupe de marketing-ul business-ului, in conditii contractuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzatii nefondate si patarea imaginii ramona36 ramona36 Buna ziua!Am decis de comun acord cu sotul meu sa divortam am inaintat dosarul in instanta dar in ultima perioada vine acasa cu fel si fel de acuzatii ... (vezi toată discuția)
Cine poate da in judecata pentru calomnie/insulta in favoarea unui decedat ? euroloser euroloser Buna ziua Acum ceva timp am ajuns intamplator pe un site al unei sioniste care publica un articol de pe alt site, cu titlul [b]Parintele Cleopa, un cretin ... (vezi toată discuția)
Buna seara, pot actiona in justitie pt calomnie chiar daca a fost abrogat art? luminita01 luminita01 Am facut plangere penala pt.amenintare si vreau sa stiu cum procedez si pt faptul ca am fost jignita in fata a mai multor persoane destul de grav. Se pot ... (vezi toată discuția)