Am facut plangere penala pt.amenintare si vreau sa stiu cum procedez si pt faptul ca am fost jignita in fata a mai multor persoane destul de grav. Se pot judeca impreuna de instanta penala sau separat(de cea civila)? Am fost amenintat de un individ care se pare ca mai are plangeri (nu cunosc toate detaliile) jignita in public in sensul ca practic prostitutia si scuipata atat eu cat si mama mea. Multumesc
Insulta si calomnia in temeiul deciziei RIL promovat de procurorul general al parchetului ICCJ nu mai sunt incriminate
Daca detineti probe temeniice care sa dovedeasca ca afirmatiile facute la adresa dv au cauzat atingere asupra onoarei,demnitatii,imaginii dv,aveti dreptul sa solicitati daune in actiune civila
Ati vorbit despre cateva infractiuni in speta.
1. Amenintare - puteti face plangere penala si organele de urmarire se vor ocupa de aceasta.
2. Posibil lovire sau alte violente daca ati fost scuipata- situatia este aceeasi ca si pt amenintare.
3. Pt limbajul in care vi s-a adresat si acuzatiile de prostitutie - nu puteti merge decat in instanta civila daca puteti dovedi un prejudiciu care vi s-a cauzat.