avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajata insarcinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajata insarcinata

Buna. Vreau sa pun o intrebare ipotetica. O femeie insarcinata lucreaza direct cu publicul (vanzatoare, etc). Clientii fac in mod repetat reclamatii ca este impertinenta, sarcastica, lipsita de chef.
Nu poate fi concediata, nu i se poate schimba postul, nu i se poate micsora salariul. Ce se poate face?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valias , utilizator 20:01, 13 Ianuarie 2016
I se poate aplica orice sanctiune disciplinara prevazuta la art.248 alin.1 C.mun., exclusa fiind sanctiunea desfacerii disciplinare a c.i.m.

Art. 248. C.mun.
(1) Sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul in cazul in care salariatul savarseste o abatere disciplinara sunt:
a) avertismentul scris;
b) retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, pentru o durata ce nu poate depasi 60 de zile;
c) reducerea salariului de baza pe o durata de 1-3 luni cu 5-10%;
d) reducerea salariului de baza si/sau, dupa caz, si a indemnizatiei de conducere pe o perioada de 1-3 luni cu 5-10%;
......
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiuni disciplinare roxilex roxilex In urma unui raport de audit in care nu eu am avut cea mai mare parte de vina am fost sanctionata de catre institutie cu avertisment scris,apoi Inspectoratul ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz idivaly idivaly Bună dimineaţa, lucrez la o societate de securitate în bucureşti.. aş vrea sa stiu, daca îmi dau demisia şi refuz acel preaviz, patronul are dreptul sa ... (vezi toată discuția)
Mai multe sanctiuni disciplinare pt fapte diferite andreya1202 andreya1202 buna ziua, conform codului muncii, sanctiunile disciplinare se pot da pentru o singura abatere. \\cu alte cuvinte daca am un salariat care incalca 2 ... (vezi toată discuția)