avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Sechestru pe casa cumparata cu contract neautentificat ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Sechestru pe casa cumparata cu contract neautentificat la notar

Buna ziua.Am neaparat nevoie de un sfat.parintii mei au cumparat in 1997 o casa cu contract de vanzare cumparare pe care nu l-au legalizat la notar.in 2008 prin notar i-au chemat pe vanzatori pt a semna contractul de vanzare cumparare autentic unde ei nu s-au prezentat.in urma cu cateva zile am aflat ca ei au luat imprumut o suma forte mare de bani de la oo persoana fizica si au girat cu casa noastra.intrebarea mea este :avem vreo sansa sa scapam fara sa ne pierdem casa???Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: oana8917 , utilizator 17:59, 19 Ianuarie 2016
Sunteti inscrisi la primarie la financiar?
Imobilul este in cartea funciara, cum a "girat" vanzatorul cu casa?
Cine a platit impozitele si incepand cu ce data?
Desi prezentarea este foarte lapidara,telegrafica,am convingerea ca de fapt nu parintii dvs. sunt implicati in cauza,dar nu conteaza.
1.Din scurta dvs. prezentare este de presupus ca a fost incheiata o intelegere(un contract de imprumut) prin care s-a "girat" pentru o anumita suma cu un imobil. Cu siguranta intelegerea nu a fost parafata/autentificata de un notar! Foarte important este data la care a fost acordat imprumutul pentru a verifica daca a intervenit prescriptia extinctiva!?
2.In oricare din situatii creditorul dvs. poate rezolva litigiul sau mai bine spus punerea in executare pe calea unei actiuni judecatoresti respectiv o cerere de pretentii,ocazie in care avocatul/aparatorul acestuia va solicita prin intermediul instantei un certificat fisca privind dovada rolului din cadrul S.I.T.L.E al primariei unde este arondat imobilul,tot in acest sens se va solicita un extras de informare si sarcini de la O.C.P.I.
3.In oricare din variante creditorul dvs. va ocaziona cheltuieli semnificative pentru a demara toate cele de mai sus reprezentand taxe,rimbru,onorari,avocat intr-un cuvant cheltuieli de judecata.
P.S. Sfatul meu este acela ca cea mai buna varianta este aceea de a apela la un avocat care sa aibe calitatea si de mediator sa expuneti speta dvs. dar cat mai amanuntita si sa incercati sa realizati un acord de mediere care sa cuprinda esalonarea la plata a datoriei in cauza.
Cu siguranta intelegerea nu a fost parafata/autentificata de un notar!

de ce credeti asta ?
Tocmai de aceea am intrebat in forum pt ca mie nu-mi spune nimeni nimic din cauza ca parintii mei au cumparat casa.in 1997 eu aveam 8 ani.oricum intre timp parintii mei au vorbit cu un avocat si trebuie sa-i dam in judecata pt a putea intabula casa pe numele nostru.se pare ca e mult mai complicat.multumesc pt rasp.

Buna ziua.parintii mei platesc impozit din anul 1997 si suntem trecuti in registrul agricol.cei care ne-au vandut casa au imprumutat bani pe baza cf-ului casa fiind inca pe numele lor,iar eu banuiesc ca cei care le-au imprumutat bani nu au mai verificat daca casa chiar e a lor.

D-nu turcanurobert68 pe mine nu ma intereseaza daca ei isi platesc datoria sau nu,esalonat sau nu.Ulterior am aflat ca e vorba de suma de 15000 euro.Oricum familia mea nu e singura din satul Garbau pe care ii escrocheaza.pe propria sa cumnata au lasat-o fara apartament pt ca le-a fost giranta si ei nu si-au platit datoria.Pe mine ma intereseaza sa nu ramanem pe drumuri.

nu mai postati mesaje consecutive, folositi functia editeaza !.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Ianuarie 2016
gi-jane2, moderator
Faceti-i plangere penala pt fals.
Daca ajungeti in executare silita, puteti face contestatie la executare.
Actionati in instanta pt ca hotararea sa tina loc de act de proprietate.

Alte discuții în legătură

Vanzare casa mostenita fara sa fie extras cf wolfususro wolfususro Doresc sa cumpar o casa dar am o intrebare dat fiind urmatoarea situatie. Vanzatorul este mostenitor ca unic nepot de bunic din parinte care la randul sau ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren extravilan cumparat pe baza de contract v-c autentic user_me user_me [b]Se poate face intabulare directa pe cumparatori sau mostenitori ai acestora?[/b] Este vorba de un teren extravilan (pentru care exista TP) cumparat in nov. ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare -cumparare bun imobil(apartament) sub forma unei harti scrise de mana.valabilitate juridica Giulia71 Giulia71 Buna ziua!Va rog sa ma ajutati intr-o problema.Asi dori sa stiu care este valabilitate juridica a unui contract de vanzare -cumparare bun imobil (apartament) ... (vezi toată discuția)