avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare casa mostenita fara sa fie extras CF
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare casa mostenita fara sa fie extras CF

Doresc sa cumpar o casa dar am o intrebare dat fiind urmatoarea situatie.
Vanzatorul este mostenitor ca unic nepot de bunic din parinte care la randul sau a decedat(impreuna cu ambii bunici). Vanzatorul nu are frati
, fiind singur la parinti ca de altfel si tatal lui a fost singur la parinti , casa apartinand bunicilor .In titlul de mostenitor casa figureaza ca ETRATABULARA si el figureaza ca unic mostenitor in cota de 100%.
Doresc sa stiu cum se poate face tranzactia cat mai bine deoarece varianta propusa de vanzator este de a da un avans d e5000 euro apoi el sa o faca CF si apoi contract autentic.
Ce m-a sfatuiti sa fac si ce modalitate legala ar fi ca in ciuda unui contract dupa ce casa este intabulata sa vanda la altcineva casa si eu sa pierd avansul.
Ce modalitati ar fi cat mai sigure ca sa fac aceasta tranzactie.
multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: wolfususro , utilizator 19:45, 16 Martie 2011
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2011
avvalentina, utilizator
Nu dati su nici o forma banii ca avans . Nu aveti nici o garantie. Cel mult faceti la notariat un contract de imprumut fara dobanda pt suma respectiva, aparte de vanzare.Nu aveti unde sa inscrieti un antecontract, daca nu are carte funciara (intabulare)
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2011
lazu, utilizator
Exista posibilitatea ca un avocat sa faca acest lucru ?
Si inca o intrebare daca imi permiteti..trebuie facut precuntractul doar la un notar si atunci nu exista riscul de a pierde banii( sau se pune un fel de ipoteca conform scestui precontract?)
multumesc anticipat
Puteti incheia un ante-contract de vanzare cumparare , la notar, cu inscriere in CF,verificand cu atentie actele si datele.
Pentru siguranta, verificati imobilul la Camera Notarilor Publici, daca s-a deschis succesiunea dupa datele din certificatul de mostenitor, cu acordul vanzatorului.
Pentru incheierea precontractului este nevoie de o serie de acte care urmeaza a fi vazute de notar sau avocat .E bine sa luati un avocat de la inceput sa va asistye la toate actele. Dati avans o suma mica 2-300 euro asa se da.In contract puteti stabili cine se va ocupa de intabulare si cadeastri(se poate ocupa avocatul dvs. Dupa aceea mergeti la notar sa incheiati actele autentice. Nu mergeti singuri la incheierea unor acte de asemenea importanta intrucat nu cunoasteti ce riscuri puteti avea.

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare de la mostenitor cu titlu mostenitor si faracf wolfususro wolfususro Doresc sa cumpar o casa dar am o intrebare dat fiind urmatoarea situatie. Vanzatorul este mostenitor ca unic nepot de bunic din parinte care la randul sau a ... (vezi toată discuția)
Urgent- acte necesare precontract vanzare cumparare! multumesc cristeo cristeo Buna ziua. Ce acte sunt necesare pentru incheierea unui precontract de vanzare cumparare? Vreau sa cumpar o garsoniera, proprietarul are un contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Tot intabulare gavril.magurean gavril.magurean am cumparat un teren de la o persoana,persoana respectiva avea titlu de proprietate,insa nu era intabulat . persoana a murit si eu acuma vreau sa mi intabulez ... (vezi toată discuția)