avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare cumparare de la mostenitor cu titlu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare cumparare de la mostenitor cu titlu mostenitor si faraCF

Doresc sa cumpar o casa dar am o intrebare dat fiind urmatoarea situatie.
Vanzatorul este mostenitor ca unic nepot de bunic din parinte care la randul sau a decedat(impreuna cu ambii bunici). Vanzatorul nu are frati
, fiind singur la parinti ca de altfel si tatal lui a fost singur la parinti , casa apartinand bunicilor .In titlul de mostenitor casa figureaza ca ETRATABULARA si el figureaza ca unic mostenitor in cota de 100%.
Doresc sa stiu cum se poate face tranzactia cat mai bine deoarece varianta propusa de vanzator este de a da un avans d e5000 euro apoi el sa o faca CF si apoi contract autentic.
Ce m-a sfatuiti sa fac si ce modalitate legala ar fi ca in ciuda unui contract dupa ce casa este intabulata sa vanda la altcineva casa si eu sa pierd avansul.
Ce modalitati ar fi cat mai sigure ca sa fac aceasta tranzactie.
multumesc anticipat.

Se poate face tranzactia sigur fara CF?
Cel mai recent răspuns: goe_07 , utilizator 23:24, 16 Martie 2011
Nu va asumati riscul avansarii de sume in lipsa CF
Deci nici un act notarialsau contract nu poate sa faca acest lucru?
Puteti sa va riscati sa avansati suma ,dar riscul va apartine in exclusivitate....
Nici un contract de imprumut separat cnu ar merge ca sa ma eu garantia bunei credinte?
va rog din suflet sa-mi dati niste sfaturi competente..
multumesc

Alte discuții în legătură

Vanzare casa mostenita fara sa fie extras cf wolfususro wolfususro Doresc sa cumpar o casa dar am o intrebare dat fiind urmatoarea situatie. Vanzatorul este mostenitor ca unic nepot de bunic din parinte care la randul sau ... (vezi toată discuția)
Cum sa verific o garsoniera la cumparare mariuscilin mariuscilin BUNA ziua Doresc sa cumpar o garsoniera si nu stiu foarte bine procedurile de verificare cum ma pot asigura ca ,garsoniera nu este ipotecata , este achitata ... (vezi toată discuția)
Restituirea avansului platit cu chitanta de mana BUNICA2009 BUNICA2009 Buna ziua, o ruda de-a mea se confrunta cu urmatoarea problema: A dorit sa cumpere un imobil care a apartinut unei persoane decedate, achitand mostenitorilor ... (vezi toată discuția)