avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... caine trecut la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

caine trecut la intretinere

Buna seara !...va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns la urmatoarea intrebare;
este legal sa platesc intretinere pt ca am un caine?
azi m-a oprit administratorul blocului in care locuiesc si mi-a spus ca il va trece la intretinere .cainele este talie mare are 7 luni este cuminte iubitor...nu ataca..se joaca cu toata lumea..nu este un pericol pt nimeni..este vaccinat..deparazitat are cip..
nu deranjeaza pe nimieni in bloc nu latra nu deranjeaza...
va multumesc si va doresc o seara placuta !
Cel mai recent răspuns: Baldur , utilizator 16:40, 14 Ianuarie 2016
Probabil ca este vorba de o taxa hotarata de asociatia de proprietari, doar persoanele pot fi trecute la intretinere conform legii.
curatenia, lumina pe scara etc trebuie asigurata si pr caine indiferent de rasa.
Subiect care va genera dispute
Conform dispozitiilor in vigoare,legiutorul a prevazut ca in imobilele de locuit in comun,
locuiesc cetateni=persoane
Locatarul datoreaza obligatii de intretinere reprezentate de cote comune si consum individual
Nu exista dispozitie in vigoare care sa prevada dreptul asociatiei de proprietari ,ca in cazul locatarilor care detin animale de companie sa impuna suplimentar numar de persoane
Realitatea demonstreaza ca proprietarii care au contestat in instanta hotararea asociatiei de proprietari de impunere persoane suplimentare in contul detinerii de animale de companie ,au beneficiat de hotarare judecatoreasca favorabila motivata de instanta ca se introduc la calculul cotelor de intretinere persoanele care locuiesc provizoriu sau definitiv in imobil mai mult de 15 zile/luna
Animalele de companie nu pot fi asimilate persoanelor
va multumesc mult si va doresc numai bine
Legal - Nu. Cainele nu poate fi trecut la intretinere. Moral insa, daca catelul mai face cate o cacutza, asa cam la 1/2 kg, pe aleea din fata sau in spatial verde, cacutza pe care Dvs nu o curatati lasand asta in seama femeii de servici, ar fi sa contribuiti cu ceva la munca in plus a persoanei care face curat. Idem pentru cazurile de "urgenta" in care cutzu nu se mai poate tine pana afara si lasa pe scara o baltoaca....
La noi in AP avem mari probleme cu cacutzele pe care cateii din bloc le lasa in special pe aleile de acces la scari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord vecini animal de companie decs decs Buna ziua, Locuiesc la bloc, in sectorul 4. Imi puteti spune, va rog, daca este necesar acordul vecinilor pentru un animal de companie (caine de talie ... (vezi toată discuția)
Detinere caine in apartament adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, sunt in urmatoarea situatie: detin un catie de talie mica in varsta de 13 ani in locuinta proprietate personala.Cainele nu este periculos dar la fel ... (vezi toată discuția)
Detinere animale de companie kronky kronky Am un catel,iar vecina face mereu reclamatii si platesc amenzi!Cum pot sa ma apar?nu mi s-a raspuns. (vezi toată discuția)