avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... intabulalare dezavantajoasa?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

intabulalare dezavantajoasa?

Cu repect,va rog!Gardul vecinei ,cu bunavoinita mea, verbala,este pe proprietatea mea de muti ani.Intentionez cadastru si intabulare insa,cu certitudine, suprafata reala va fi cu mult mai mica decat in actul de proprietate,asa ca, doresc o intabulare pe ce am in actul de proprietate. Intrebarea este :care sunt pasii pentru a intra in posesia proprietatii de peste gard,fiindca vecina nu mai recunoaste binele facut si sustine ca si ea ara suprafata mai mica decat in actul de proprietate (gardul actual permite masuratori dezavantajoase pt mine la efectuarea cadastrului,iar daca diferenta in minus nu depaseste acel 2% ,intabularea se va face automat iar eu voi ramane fara acea suprafata pt totdeauna).
Cel mai recent răspuns: danenu , utilizator 22:41, 14 Ianuarie 2016
Buna seara,
Va sfatuiesc sa formulati o cerere in granituire in fata instantei astfel incat sa va revendicati suprafata pierduta.
In baza carui act pot incepe actiunea de granituire?dupa efecurea cadastrului ? care este practic momentul sau actul in baza caruia pot introduce actiunea in instanta? cat de mult conteaza faptul ca si vecina are suprafata mai mica decat in actul de proprietate(nu are cadastru in momentul de fata)

Cu respect,va rog sa ma ajutati!Gardul vecinei ,cu bunavoinita mea, verbala,este pe proprietatea mea de muti ani.Intentionez cadastru si intabulare insa,cu certitudine, suprafata reala va fi cu mult mai mica decat in actul de proprietate,asa ca, doresc o intabulare pe ce am in actul de proprietate. Intrebarea este :care sunt pasii pentru a intra in posesia proprietatii mele ,,de peste gard'',fiindca vecina nu mai recunoaste binele facut si sustine ca si ea ara suprafata mai mica decat in actul de proprietate (gardul actual permite masuratori dezavantajoase pt mine la efectuarea cadastrului,iar daca diferenta in minus nu va depasi acel 2% ,intabularea se va face automat iar eu voi ramane fara acea suprafata pt totdeauna?).

va rog multtt! In baza carui act pot incepe o actiune de granituire?dupa efecurea cadastrului ? care este practic momentul sau actul in baza caruia pot introduce actiunea in instanta? cat de mult conteaza faptul ca si vecina are suprafata mai mica decat in actul de proprietate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In urma actualizarii recente unui cadastru din 2005 pt un teren ... elazarescu elazarescu In urma actualizarii recente unui cadastru din 2005 pt un teren de 11400mp, au iesit la masuratori 9700mp. Un vecin a facut cadastru prima oara pt terenul de ... (vezi toată discuția)
Lipsa titlului de proprietate TanaseA TanaseA Buna ziua. Va supun atentiei urmatoarea situatie: Vecinul meu a cumparat terenul de langa mine in 1994 fara masuratori cadastrale, si-a facut cadastrul in ... (vezi toată discuția)
Cadastru mincinos+actiune in revendicare ? dumitru2000 dumitru2000 X a intocmit cu ajutorul expertulului cadastrist o documentatie cadastrala care cuprinde si o parte din terenul vecinului Y. Y nu are cadastru facut. X a ... (vezi toată discuția)