avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incadrare personal aplicare spor vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incadrare personal aplicare spor vechime

Cum se calculeaza la angajare sporul de vechime pentru o persoana cu 12 ani vechime in munca, se adauga 15% la salariul de incadrare sau se aplica procentul de 2,5% inmultit cu 7 cls de salarizare aferente gradatiei 3?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:30, 14 Ianuarie 2016
Daca vorbim despre sectorul privat, practica uzitata este acordarea unui procent de 15% la salariu.

Daca vorbim despre sectorul bugetar, potrivit Legii 284/2010 avem:
art.11
..
(3)Transele de vechime in munca, in functie de care se acorda cele 5 gradatii potrivit alin. (2), respectiv clasele de salarizare, sunt urmatoarele:

- gradatia 1 - de la 3 la 5 ani - 3 clase succesive de salarizare suplimentare fata de nivelul minim al fiecarei functii;

- gradatia 2 - de la 5 la 10 ani - doua clase succesive de salarizare suplimentare fata de cele detinute pentru gradatia 1;

- gradatia 3 - de la 10 la 15 ani - doua clase succesive de salarizare suplimentare fata de cele detinute pentru gradatia 2;
....


art.10
...
(5)Diferenta dintre doua clase de salarizare succesive este de 2,5 % din salariul de baza, solda/salariul de functie, indemnizatia lunara de incadrare, utilizandu-se rotunjirea la a doua zecimala a coeficientilor de ierarhizare aferenti claselor de salarizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire salarii gusterita gusterita Daca la cls 50 , cof de ierarhizare este de 3,35 ce se mai aduga daca exista ceva vechime?de ex. pt 15-20 ani vechime se mai aduga ceva? cum se calculeaza?Daca ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza vechimea in munca ? logofatu logofatu Buna ziua, Cum se calculeaza sporul la vechimea in munca la peste 20 ani ? \\" (2) Clasele de salarizare şi coeficienţii prevăzuţi in anexe pentru ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca petru26 petru26 Buna seara. Ma intereseaza si pe mine ce procent se pune la o vechime de 15 ani, respectiv 20 ani la salariu. Cum se calculeaza?In baza carei legi?Mentionez ca ... (vezi toată discuția)