avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Impozit forfetar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Impozit forfetar

Buna ziua,

Urmaresc de ceva timp acest site cu informatii foarte utile, dar abia acum m-am inregistrat pe acest site. M-ar interesa o informatie legata de impozitul forfetar. Am o firma infiintata in Oct. 2008, activitatea incepand in Mai 2009. Contabila mi-a spus ca nu am de platit impozit forfetar, dar un prieten ce are firma din Dec. 2008 si a inceput activitatea in Febr. 2009 are de platit impozit forfetar de 300 RON.

Ma poate lamuri cineva, va rog mult de tot daca am de platit impozit forfetar sau nu am. In cazul in care am, sa stiu sa vorbesc cu contabila sa verifice mai bine.

Cu stima,
Stelian
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 07:20, 1 August 2009
schimati contabilul!!!
Temei legal :
pct 11indice 6 din hg 488:
Contribuabilii infiintati in cursul anului nu intra sub incidenta prevederilor art. 18 alin. (2) pentru anul in care se inregistreaza la oficiul registrului comertului, insa acestia sunt obligati la determinarea impozitului pe profit potrivit prevederilor titlului II «Impozitul pe profit» din Codul fiscal. Nu intra sub incidenta impozitului minim societatile care la data de 1 mai 2009 se aflau in inactivitate temporara si aceasta inceteaza in cursul anului 2009, pentru perioada aferenta de la incetarea inactivitatii pana la 31 decembrie 2009.

Interpretare :
- este de plata impozit minim , plecind de la premisa ca nu ati avut activitatea suspendata prin registrul comertului pentru perioada oct 2008- 01.05.2009.

M-am uitat in dosarele de la contabila si in toate facturile emise si prima factura emisa in numele societatii a fost pe data de 13.05.2009, pana atunci au fost doar leasinguri de plata si diverse cheltuieli (website, hosting, etc), dar pana in data de 13.05 nu am avut nici o incasare.

Dar nu am avut suspendata activitatea la Reg. Com. In aceasta situatit tot ar trebui sa platesc impozit forfetar, chiar daca nu am avut nici o incasare pana pe 13.05.2009.

Imi cer scuze daca a fost greseala mea de exprimare in primul post.

Cu stima,
Stelian
Daca aveti societatea infiintata in 2008, platiti impozit forfetar si va incadrati la 2200 pe an.Nu conteaza absolut deloc ca nu ati avut incasari, vanzari, etc.In lege se spune ca cei cu venituri de la 0 la 52.000 la dec.2008 se incadreaza la transa de 2.200 pe an.Dvs ati avut 0 venituri.
Am vorbit azi cu contabila si mi-a confirmat ca am de plata, ea traia cu impresia ca am firma din 2009. Multumesc pt sfaturi.

Cu stima,
Stelian

Alte discuții în legătură

Impozit forfetar pentru firme ce nu au avut cifra de afaceri bogymania bogymania Vreau sa ridic o problema care nu stiu daca a mai fost abordata. Mi-am infiintat un S.R.L. anul trecut, mai exact pe data de 5 decembrie 2008 este ... (vezi toată discuția)
Taxa forfetara pentru o fima care nu a desfasurat activitate Gabriela Budeanu Gabriela Budeanu Va rog sa ma ajutati cu informatii despre aceasta taxa. Pana acum n-am reusit sa aflu daca taxa forfetara se depune si pentru firmele care nu au avut deloc ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar ga-ga ga-ga Buna ziua! Daca firma a avut suspendata activitatea pana la 1 septembrie 2009 -dupa 1 an jumate de pauza-trebuie sa plateasca impozit forfetar? si daca da cu ... (vezi toată discuția)