avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Modificare PFA in sediu fara activitate
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Modificare PFA in sediu fara activitate

Buna ziua. Incerc sa gasesc informatii despre modificarea sediului unui PFA si nu reusesc. Imi puteti spune, va rog, ce trebuie sa fac pentru a schimba sediul profesional cu activitate, intr-unul fara activitate, la aceeasi adresa? Si unde ar trebui sa depun. documentul respectiv?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:42, 22 Ianuarie 2016
Pentru 2016, nu mai aveti ce face, veti plati majorat conform noului cod fiscal, insa pentru la anul in functie de concretul firmei, fie desfiintati firma, fie apelati la alte solutii, de la caz la caz.
Eu cred ca trebuie mers la ANAF, sectorul respectiv si intrebat ce si cum, din cate stiu eu aveti terman pana la 31 martie 2016, sa completati o declaratie pe propria raspundere ca acel sediu de la locuinta este fara activitate si automat nu deduceti cheltuielile aferente sediului.
@steluta_2015,
Termenul din data de 31 martie 2016 vizeaza o stare de fapt din data de 31 decembrie 2015, astfel incat anul 2016 este compromis, va plati impozitul majorat.
Care sunt amenzile pentru nedepunerea acelei declaratii?
Amendă de la 279 lei la 696 lei, insa nu amenda ne intereseaza, ci sanctiunea obligatiei fiscale, respectiv dobanzile si majorarile de intarziere, care sunt de luat in seama.

P.S. Dvs. parca erati cel cu laptopul in sufragerie, nu?

Alte discuții în legătură

Sediu firma 2016 Newstraffic Newstraffic Buna ziua , detin o societate pe care momentan nu mai lucrez , am un contract de comodat pentru sediu intr-un apartament si doresc sa stiu daca se va mari ... (vezi toată discuția)
Lmpozit cladire rezidentiala 2016 gheorgheroxana1971 gheorgheroxana1971 Posed un apartament cu 2 camere in sector 2 bucuresti unde am 2 contracte de comodat pentru un srl si un pfa pentru sedii sociale, in februarie am facut ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladiri 2016 pentru srl gabyy212 gabyy212 Buna ziua, Cum probabil au facut-o si multi altii inaintea mea, ma prezint si eu pe forum, in cautarea unor raspunsuri satisfacatoare. De cateva luni tot ... (vezi toată discuția)