avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale lmpozit cladire rezidentiala 2016
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

lmpozit cladire rezidentiala 2016

Posed un apartament cu 2 camere in sector 2 bucuresti unde am 2 contracte de comodat pentru un srl si un pfa pentru sedii sociale, in februarie am facut modificari la registrul comertului in sensul ca am declarat ca NU SE DESFASOARA activitate la sediul social si am depus declaratia la DITL Sector 2 in acest sens.Mentionez faptul ca am achitat impozitul casei in data de 07.03.2016,conform deciziei primite la inceputul anului.
avand parola si user pt ghiseul.ro am constatat ca in data de 19.07.2016 mi-au majorat impozitul casei de la 137 lei la 616 lei.
M-am prezentat la ghiseu si am spus ca am depus declaratie ca nu se desfasoara activitate la sediul social si ca am facut modificarile la registru comertului in acest sens si mi s-a spus ca acest impozit majorat este pentru anul 2015 si ca eu am facut modificarile la registru in 2016 si sa citesc legea.
Este posibil ca aceasta lege de modificare a impozitarii cladirilor din 2016 sa fie aplicata retroactiv?
Ce as putea face in continuare pentru a rezolva problema
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 03:54, 2 August 2016
Au dreptate functionarii, odata cu intrarea in vigoare a noului cod fiscal, situatia se prezinta astfel - pentru 2016 se plateste impozit conform situatiei din 31 dec 2015, iar modificarea facuta de dvs. in februarie 2016 isi va produce efecte incepand cu 01 ian 2017 (este intradevar o schimbare de optica fscala majora fata de ce a fost pana acum).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare pfa in sediu fara activitate rwanna rwanna Buna ziua. Incerc sa gasesc informatii despre modificarea sediului unui PFA si nu reusesc. Imi puteti spune, va rog, ce trebuie sa fac pentru a schimba sediul ... (vezi toată discuția)
Activitate la sediul firmei - recalcularea impozitului pe imobil danaange danaange Bună ziua! Am o mare problemă cu DITL legată de o presupusa activitate la sediul social al firmei. Grav este că undeva, într-o declarație dată la ... (vezi toată discuția)