avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Activitate la sediul firmei - recalcularea impozitului ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Activitate la sediul firmei - recalcularea impozitului pe imobil

Bună ziua! Am o mare problemă cu DITL legată de o presupusa activitate la sediul social al firmei. Grav este că undeva, într-o declarație dată la Registrul Comerțului, chiar așa apare. Doar că acea declarație se referă la înființarea unui punct de lucru. La sediul social nu a fost niciodată activitate, fapt ce poate fi dovedit cu semnături de la asociația de proprietari + vecini. Acum, în joc este recalcularea impozitului pe casă la sediul social pe câțiva ani în urmă, o sumă imensă. Vă rog, m-ar putea ajuta un avocat care lucrează în acest segment de activitate - DITL, Registrul Comerțului? Miza ar fi să dovedesc că firma nu a avut activitate la sediul social.
Ultima modificare: Luni, 17 Mai 2021
danaange, utilizator
Cel mai recent răspuns: danaange , utilizator 22:30, 17 Mai 2021
Cazul nu e asa simplu.daca firma figurează pe acesta adresa.nu contează dacă ati desfășurat sau nu activitatea dacă a rămas înregistrată ca sediu.trebuie modificate declarațiile samd
Vă mulțumesc pentru răspuns. Într-adevăr, nu e simplu, de aceea am crezut că pe avocat.ro voi găsi un avocat pe care să îl pot consulta în această problemă.
Firma este înființată în 1995, iar declarația de care vorbesc este din 2008, și e una de înființare a unui punct de lucru. Bifa respectivă se referă la acest punct de lucru și nu la sediu. E o eroare, nu e relevantă povestea ei. Pe de altă parte, voi verifica, dar eu cred că nu există documentele care se cer pentru un sediu la care se desfășoară activitate. Dacă la dosar, la Registrul Comerțului, nu există acordul asociației de proprietari și al vecinilor, nu putem spune că este/a fost activitate acolo. E un act obligatoriu, cel puțin atunci era.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnaturi vecini pentru sediul social mariuslm mariuslm Buna ziua, Unul din vecini, doreste semnatura mea pentru ca in apartamentul in care locuieste vrea sa detina sediul social pentru firma. In modelul tip ... (vezi toată discuția)
Sediu social=punct lucru??? maya20052005 maya20052005 Buna ziua, am infiintat o firma al carui sediu social se afla in apartamentul parintilor(cu care am facut ct de comodat) . Codul caen este 4741, iar pe ... (vezi toată discuția)