avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Semnaturi vecini pentru sediul social
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Semnaturi vecini pentru sediul social

Buna ziua,

Unul din vecini, doreste semnatura mea pentru ca in apartamentul in care locuieste vrea sa detina sediul social pentru firma.

In modelul tip (acordul vecinilor) de la Registrul Comertului nu se specifica nimic ca e vorba de sediu social sau punct de lucru. Asociatie de proprietari nu exista, blocul fiind unul nou. Deci are nevoie decat de acordul vecinilor.

Intrebare: In cazul in care semnez acel document tip, alaturi de ceilalti vecini cu perete comun, avem vreo certitudine ca vecinul in cauza nu o sa desfasoare activitate in apartament?

El ne asigura (verbal) cum ca este vorba de sediu social si ca nu o sa desfasoare activitate in acel sediu, dar nu scrie nicaieri acest lucru.

Multumesc!
Uitati-va mai atent pe acel formular si solicitati vecinului dumneavoastra sa scrie clar, cu mana lui pe formular, ca acolo va avea doar sediul social si atat.
Chiar daca nu exista asociatie de proprietari, schimbarea destinatiei din locuinta in sediu de firma, se face cu acordul vecinilor pe cael formular si o declaratie a solicitantului in care se arata ca stabileste sediului social in apartamentul X si ca nu exista infiintata asociatie de proprietari si nici de locatari.
Cereti-i sa scrie pe formular si sa va prezinte si acea declaratie de sediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu de firma in bloc de locuinte anamarinescu anamarinescu as dori sa stiu daca exista vreo prevedere legala privind interzicerea sau limitarea existentei sediilor de firme in blocurile de locuit si daca nu, care ar fi ... (vezi toată discuția)
Acord vecin pentru sediu social si punct de lucru. CosminC123 CosminC123 Buna ziua, Doresc sa imi infintez sediul social si punctul de lucru al unui SRL in propriul imobil. Locuiesc la casa, cu trei apartamente, nu exista ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie carabela_anca carabela_anca Buna ziua, Stiu ca in cazul in care sediul social al unei Asociatii este declarat in cadrul unui apartament, e necesar sa obtin acordul scris de la vecinii cu ... (vezi toată discuția)