avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Deschidere micro berarie, sfaturi
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Deschidere micro berarie, sfaturi

Buna ziua,

am in plan sa deschid o micro berarie, o fabrica mica de bere. Nu sunt sigur daca in Romania exista termentul de micro berarie.
Ma puteti, va rog, indruma spre vreo lege/normativ etc care dezbate aceasta activitate? Nu am gasit mai nimic de unul singur. Ma intereseaza conditiile in care ai voie sa functionezi, in ce conditii pot avea in incinta fabricii si o camera de vanzare/degustare a berii produse, daca e nevoie de o constructie separata de alte constructii, etc. O alta mare intrebare este daca se permite fabricarea unor parti din echipamentul de fabricare in regie proprie, fie de la zero fie prin convertirea altor echipamente (din industria laptelui de exemplu).
Lista ar putea continua, dar deocamdata ma rezul la acestea.
Nu vreau neaparat mura-n gura, doar sa ma orientati spre locul unde pot citi toate aceste reglementari.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: horatiusasu , utilizator 07:59, 16 Ianuarie 2016
Sunt cam multe activitati: productie bere, productie echipamente, vanzare bere etc.

Va recomand sa intrebati la ORC ce autorizatii va sunt necesare si sa mergeti la fiecare institutie si sa discutati cadrul normativ.
Va multumesc pentru sfat. Productia de echipament nu e o activitate a societatii, ma refeream ca pot produce singur echipamentul cu care voi activa in fabricare berii, nelamurirea mea era daca voi primi avizele pentru asta. Am ajuns la concluzia ca acest echipament va avea nevoie de certificare din parte INPM.
Deci ati inceput sa mergeti pe fir. Excelent, succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat costa o firma cu toate domeniile de activitate dj_tiestoo dj_tiestoo buna ziua As dorii sa_mi spuneti si mie cat ma costa actele unei firme cu toate domeniile de activitate,onorariul avocatului si in cate zile este gata ... (vezi toată discuția)
Lista coduri caen sub conditie Maria-Shirina Stefanescu Maria-Shirina Stefanescu Buna ziua, Vreau sa infiintez o firma care sa aiba cat mai multe coduri CAEN la obiectul secundar de activitate. Stiu ca exista niste liste cu anumite ... (vezi toată discuția)
Infiintare fabrica dacmoto dacmoto In prezent am un SRLce are ca obiect de activitate incalataminte pe comanda si reparatii incalataminte cu 3 salariatii, SRL ce este deschis de mai mult de 10 ... (vezi toată discuția)