avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de boala

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati daca puteti cu un raspuns.
O persoana tanara care in urma unui eveniment neplacut a dobandit un handicap accentuat, dar care mai tarziu dupa accident a lucrat aproape 3 ani are dreptul la pensie de boala? Unde pot gasi informatii privind aceste probleme?
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 14 Ianuarie 2016
horeaalexandru, utilizator
Cel mai recent răspuns: negru daniel , utilizator 13:36, 15 Ianuarie 2016
1. Se poate beneficia de pensie de invaliditate oricand, daca medicii vor decide incadrarea intr-un grad de invaliditate.

2. Incadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale, de pe langa Casa de Pensii, avand in vedere si documentele medicale emise de medicul specialist care asigura asistenta medicala.

3. - Trimiterea catre medicul specialist o da medicul de familie.
- Asadar se incepe cu o vizita la medicul de familie.

4. Cititi si Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, art.68 - 82.
Ultima modificare: Joi, 14 Ianuarie 2016
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc.
Se poate beneficia de pensia de inviliditate chiar si atunci cand nu exista anii obligatorii de cotizare?
O persoana poate beneficia de pensie de invaliditate daca este incadrata intr-un grad de invaliditate, indiferent de stagiul de cotizare realizat in sistemul public de pensii.
buna seara, ambi domni tiau raspuns corect poti beneficia de pensia de invalidiate dar trebuie sa te prezinti la comisia de expertiza acapaciate de munca si daca iti obti certificat cu oricare grad atunci vei beneficia de pensie de invaliditate indiferent daca ai ani sau nu de cotizare intrebare cat de tanar esti ??? pensia daca nu vei beneficia de punctaj din oficiu va fi sub 400 de ron dar ca statul iti va plati pensia minima de 400 de ron astept raspunsu cu ani care ii aii acuma sa vedem daca te incadrezi in tabel
32 de ani.

Alte discuții în legătură

Grad de handicap accident rutier AnghelAnaGeorgiana AnghelAnaGeorgiana Buna ziua, Am si eu o intrebare . Pentru accident rutier grav din care a rezultat o proteza de sold pe viata , fara a putea folosii piciorul drept la ... (vezi toată discuția)
Pensie boala grad 2 Daniel1900 Daniel1900 La pensia de grad 2 ce anume se ia in considerare pentru a fi pensia mai mare ca si valoare? Conteaza de ce boli suferi? De gravitatea lor? Multumesc si astept ... (vezi toată discuția)
Pensionare melenteadrian melenteadrian buna ziua mam pensionat de curaind am gradul 2 handicap accentuat si din cauze medicale am renuntat la servici am pensie de invaliditate si mai am si 5 de ... (vezi toată discuția)