avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de boala

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati daca puteti cu un raspuns.
O persoana tanara care in urma unui eveniment neplacut a dobandit un handicap accentuat, dar care mai tarziu dupa accident a lucrat aproape 3 ani are dreptul la pensie de boala? Unde pot gasi informatii privind aceste probleme?
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 14 Ianuarie 2016
horeaalexandru, utilizator
Cel mai recent răspuns: negru daniel , utilizator 13:36, 15 Ianuarie 2016
buna, pentru 32 de ani itit trebuia 9 ani ca sa primesti si punctajul din oficiu in acest caz pensia de invalidiate va fii de 400 de ron
Deci se pare ca nu se poate. De la cineva am auzit ca conform unei noi reglementari dupa 2 ani lucrati ulterior accidentului care a produs invaliditatea se poate cere pensie de invaliditate. Inseamna ca era doar un zvon.
Daca are 2 ani lucrati poate oricand sa solicite pensie de invaliditate.
Totul este sa fie incadrata intr-un grad de invalidiate.
Daca va fi incadrata intr-un grad de invaliditate va primi indemnizatia minima pentru pensionari de 400 de lei.
buna, se pare ca sa inteles gresit ce am vrut sa zic eu normal ca ai drept la pensia de invalidiate si cu o luna de munca , eu ziceam ca pentru varsta ta de 32 de ani ca sa obti punctaj din oficiu, care tear fi avantajat la calculul pensie , iti trebuia 9 ani de munca asa ca sigur prezintate la comisia de expertiza a capacitati de munca si daca te va incadra in vreun grad de invalidiate ai obtinut pensia de invalidiate care in cazul tau va fi de 400 de ron , multa sanatate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grad de handicap accident rutier AnghelAnaGeorgiana AnghelAnaGeorgiana Buna ziua, Am si eu o intrebare . Pentru accident rutier grav din care a rezultat o proteza de sold pe viata , fara a putea folosii piciorul drept la ... (vezi toată discuția)
Pensie boala grad 2 Daniel1900 Daniel1900 La pensia de grad 2 ce anume se ia in considerare pentru a fi pensia mai mare ca si valoare? Conteaza de ce boli suferi? De gravitatea lor? Multumesc si astept ... (vezi toată discuția)
Pensionare melenteadrian melenteadrian buna ziua mam pensionat de curaind am gradul 2 handicap accentuat si din cauze medicale am renuntat la servici am pensie de invaliditate si mai am si 5 de ... (vezi toată discuția)