avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... descoperit de card neachitat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

descoperit de card neachitat

Buna ziua,
In anul 2009 am avut un descoperit de card in valoare aproximativa de 2700 de lei. Din cauza lipsei unui serviciu stabil, nu am mai putut acoperi respectiva suma pe card. In anul 2011, am primit o notificare de la respectiva banca, in care ma informa ca aceasta creanta a fost vanduta catre KRUK SA ( 2788 lei credit initial + 818 lei dobanzi ). La momentul respectiv nu eram in Romania, asa ca ambele scrisori trimise prin posta au fost returnate la firma de recuperari.Eu aproximativ din 2010 nu am mai achitat respectivele rate, nici nu am primit notificari ( in cazul in care acestea au fost trimise, eu nu ma aflam in Romania in momentul respectiv ). Intrebarea mea pentru dumneavoastra, tinand cont de faptul ca au trecut mai mult de 6 ani de la ultima plata efectuata si orice fel de confirmare de primire a oricarui tip de notificare de la respectiva firma catre mine, sunt obligat sa platesc respectivul credit? Care este termenul de prescriere a unui astfel de credit ? In ce conditii se prescriu astfel de credite?
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 08:33, 15 Ianuarie 2016
Termenul este de 3 ani. Dreptul lor la executare pare prescris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire prescriere datorie lfs01 lfs01 Buna ziua. Am o nelamurire legata de un credit luat acum mai multi ani. Este vorba de un credit de nevoi personale. In urma pierderii slujbei am fost in ... (vezi toată discuția)
Card efg Leana1999 Leana1999 In anul 2005 am luat si noi o unitate cu cardul efg trebuia sa platim in fiecare luna o rata am achitat pana in 2010 cand noi am observat ca avem de platit ... (vezi toată discuția)
Recuperatorii de la kruk CosmaFlorin CosmaFlorin Buna Ziua .. In anul 2011 am facut o descoperire de card la BCR de 1000 lei,si un card de cumparaturi la BRD FINANCE de 4000 lei din care mi-am luat un laptop ... (vezi toată discuția)