avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Credit bancar transferat la executor judecatoresc
Discuție deschisă în Executare silită

Credit bancar transferat la executor judecatoresc

Buna ziua!Problema mea este relativ complicata si stresanta si obositoare si mi-ar fi de mare folos un sfat,o parere sau daca ar putea cineva sa imi explice daca e normal...O sa incerc sa va relatez pe scurt povestea pentru a intelege oarecum ce se intampla...Acum ceva ani 2007-2008 parintii mei au facut un credit la banca Romaneasca(nu prea stiu detalii despre acest credit,cert e ca nu au girat cu casa sau altceva ci a fost facut doar cu buletinul).In 2013 am fost plecati in vacanta si cand ne-am intors ni s-a spus ca a fost cineva si a intrebat vecinii detalii depre casa noastra,gen cu ce este incalzita,daca avem gresie,faianta si alte detalii de genul. a fost trimis acasa o hartie in care erau scrise aceste detalii(erau scrie pana si culoare tocului de la geam)si eram amenintati cu executarea silita. am aflat ca acest credit a fost transferat unui executor judecatoresc. Parintii mei au mers la executor la birou unde au fost tratati ca ultimii oameni,ba unul dintre ei a avut nereusinarea sa ii spuna tatului meu ca informatiile depsre casa le-au luat de la el,avand in vedere faptul ca tatal meu nu a fost in tara in acea perioada. Ai mei s-au dus acolo cu gandul de a platii acest credit,asa ca acest judecator le-a calculat cat aveau de platit cu tot cu amenzi si penalitati pe o foaie oarecare,si a ajuns la o suma de 5 ori mai mare decat creditul. Mamei mele i s-a parut ciudat si a pus cateva intrebari legate de acest fapt,asa ca au recalculat si au ajuns la alta suma dde data aceasta doar cu cateva zeci de milioane mai mare decat creditul propriu-zis. Ai mei au hotarat impreuna cu judecatorul sa plateasca lunar 10 mil vechi,valoare totala a creditului plus penalitati si dobanzi fiind de 187 mil vechi....dar au hotarat asta verbal,nu au semnat nimic , nu li s-a prezentat niciun act...Parintii mei au platit integral creditul pana la sfarsitul lunii dec 2014 pentru ca au platit mai mult lunar decat au discutat. Mentionez faptul ca acest executor le-a spus alor mei ca din acel moment au terminat discutiile cu banca,totul tine de el.Cand am platit ultima transa de banii mi s-a dat o amarata dee chitanta si atat,asa ca am cerut un act semnat,stampliat,care sa dovedeasca ca am platit acest credit integral,in acel moment doamnei de acolo i sa parut ceva atat de anormal incat mi-a zis sa astept sa intrebe daca are voie sa imi dea asa ceva. L-a sunat pe domnul executor si ia spus ce doream adresandu-se ceva de genul Domnisoara cu dosarul vrea asa ceva,ce fac ii dau?...pana la urma a primit aprobarea si mi-a dat un certificat in care scrie doar ca am platit suma de 187 mil vechi si ca a fost eliberat pentru a ne servi la nevoie....Am rasuflat usurati si am trecut mai departe facand acest executor cu tot cu credit uitat....pana la inceputul anului 2015 cand parintii mei au mers la banca romaneasca sa schimbe niste banii,unde surpriza,li s-a spus ca figureaza in baza de date cu suma de 70 mil vechi neplatiti contand in dobanzi,la ce dumnezeu stie...drept urmare au mers inapoi la acest executor si l-au intrebat de ce s-a intamplat acest lucru.acesta in prima faza a zis ca asa mai face banca si ca o sa o rezolve el. ai mei au asteptat si acesta a sunat la Bucuresti sa vorbesca acolo. Dupa ce a vorbit le-a spus ca aia e si ca trebuie sa plateasca si acesti bani,fara alte explicatii,ai mei au intrebat in stanga si in dreapta,cerand o explicatie dar nimeni nu a putut sa ii lamureasca,asa ca va rogg daca puteti in vreun fel sa ne lamurati cu acesta poveste as fii foarte recunoascatoare.
A si sa nu uit am fost astazi la primarie sa scot un certificat fiscal pentru a inscrie masina si mi s-a spus ca nu se poate pentru ce domunl exeecutor ia oprit din a ne da orice act. asa ca tata a sunat la ei sa ii intrebe care e faza,prima data a raspuns o secretara si ia spus cadomnul executor nu este la birou si sa sune la 3 jum..cand a sunat la 3 jum ia spus sa sune intr-o ora de data acesta raspunzand chiar el pe acelasi numar ca prima data,iar cand a sunat ultima data ia raspuns o secretara si ia spus ca au trimis cererea la banca si asteapta sa le aprobe banca cerera.

AS vrea sa imi spuneti daca este normal ca dupa 2 ani sa avem aceasta oprire sa scoate acte de la primarie si daca ce ni sa intamplat este normal si ce e de facut in aceasta situatie...va rog din suflet!

Alte discuții în legătură

Executare silita daaannag daaannag buna ziua nu stiu daca s-a mai discutat dar am o problema si am nevoie de un sfat. am un credit in valoare totala de 2500 euro restant de 8 luni la o banca. am ... (vezi toată discuția)
Cec si executare silita alinagr alinagr Buna ziua. Am nevoie de un sfat . In 2008 am facut credit la c_ c banc.pana in 2010 am platit la zi,dar sotului i-a fost taiat salariul cu ... (vezi toată discuția)
Executare silita flori2009 flori2009 Buna seara! Asociatia noastra de proprietari se confrunta cu o situatie la care nu gasim rezolvarea. O familie din blocul nostru, care a cumparat apartamentul ... (vezi toată discuția)