Buna ziua. Am nevoie de un sfat . In 2008 am facut credit la c_ c banc.pana in 2010 am platit la zi,dar sotului i-a fost taiat salariul cu \"25%\" ( e cadru MI) si nu am mai putut plati. Sotul a fost la c_c,sa ceara reesalonarea platilor,dar i s-a spus \"amabil\" .....citez:\" dar cand ati facut creditul nu ati stiut ca nu puteti plati? Puneti casa gaj\". Bineinteles,sotul meu a ramas masca si le-a spus ca in momentul cand a facut creditul,facea naveta si puteam plati si rata de 800 lei,iar casa nu o poate pune gaj pt ca noi nu avem nimic pe numele nostru. Bun,nu am reusit nimic,datorita sictirelii doamnei de la birou si nu am mai platit. Dupa ceva timp,a venit hartie de la un birou de recuperare credit,cum ca trebuie sa platim cam 120 mil(lei vechi) restante. Bun,sotul a zis sa facem un act,ceva,ca vom plati 3-4 mil lunar.Nu au vrut,au zis sa dam 20 mil ca sa putem dovedi ca suntem buni de plata. Mi s-a parut ceva aiurea,asa ca fara vreun act nu am platit nimic. Acum cateva zile am primit hartie de la un birou de executare,ca vor veni sa ne excute silit. Nu avem nimic pe numele nostru: nu casa,nu masina,nimic. Banuiesc ca ar trebui sa puna poprire pe salariul sotului,dar as vrea sa stiu in baza carei legi pot face asta si care ar fi suma ce o pot lua din salariu. Banuiesc ca nu pot face poprire pe tot salariu.
multumesc si astept raspunsul dvs cat mai repede cu putinta,ca sa stim ce putem face mai departe.
Veti avea poprire pe 1/3 din salariul fiecaruia dintre dvs, asta e tot ce pot sa va ia.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Datori la banca
camyy20122
buna ziua.soacra mea sa facut un credit in magazin in 2008.ratele leam platit pana mai anu trecut cand sotul meu nu a mai avut serviciu au inceput problemele ... (vezi toată discuția)
Poprire cont
sfr
As dori o informatie despre cum se procedeaza in urmatoarea situatie: sunt codebitor la un credit pentru nevoi personale contractat de sotia mea. La randul meu ... (vezi toată discuția)
Despre rate
cimbru
in 2009 am facut un credit la o banca,in sept 2010 sotul a intrat in somaj si eu bugetara fiind ni s au diminuat venit.subst.am mers pe la bancile unde aveam ... (vezi toată discuția)