avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Prescrierea ...astept raspuns urgent , multumesc ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Prescrierea ...astept raspuns urgent , multumesc anticipat .

Buna seara ,
Vin cu rugamintea la Dumneavoastra sa-mi explicati cate ceva despre prescriere.
Am urmatoarea problema :
SC X SRL in luna mai 2012 factureaza catre SC Y SRL o anumita suma sa zicem 10 lei .
De mentionat faptul ca intre cele 2 societati exista o relatie comerciala buna incepand cu anul 2010 pana in prezent .
Singura lor problema fiind doar factura din luna mai anul 2012 , factura ce in repetate randuri SC Y SRL cand venea vorba despre ea o contesta si in scris si verbal , motivele fiind argumentate .
Astazi 14.01.2016 aceasta suma este sau nu prescrisa ?

Cel mai recent răspuns: Baldur , utilizator 15:52, 29 Ianuarie 2016
Creanta este prescrisa din mai 2015, prescriptia poate fi invocata de catre debitor.
Buna ziua
Va multumesc multt pentru raspuns
Mi-ati putea argumenta motivele pentru care creanta este prescrisa ?
trandafir2 a scris:

Creanta este prescrisa din mai 2015, prescriptia poate fi invocata de catre debitor.

Buna ziua
Se aplica art. 2517 Cc - Termenul general de 3 ani
Termenul prescripţiei este de 3 ani, dacă legea nu prevede un alt termen.

Asta-i tot.
Magnat a scris:

trandafir2 a scris:

Buna ziua

Prescriptia se poate intrerupe daca in intervalul de 3 ani creditorul introduce actiuni ce pot intrerupe - ex. somatie plata prin executor.
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2016
Baldur, utilizator

Alte discuții în legătură

Prescrierea ...astept raspuns urgent , multumesc anticipat . Magnat Magnat Buna seara , Vin cu rugamintea la Dumneavoastra sa-mi explicati cate ceva despre prescriere. Am urmatoarea problema : SC X SRL in luna mai 2012 factureaza ... (vezi toată discuția)
Imprumut prescris? ancut75 ancut75 Buna seara, Am urmatoarea situatie: Persoana X este angajata firmei sc Y srl. La data de 05.03.2009 - X a imprumutat de la sc y srl suma de 10 000 ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie cãtre un furnizor monicagheorghe monicagheorghe Bună ziua, Vă rog să mă ajutaţi: S-a înregistrat în contabilitatea firmei 2 facturi de cumpărări materiale: una din 31.05.2005- 451,35 ron şi una ... (vezi toată discuția)