avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... OMFP 74 - Evitarea dublei impuneri pt venituri din ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

OMFP 74 - Evitarea dublei impuneri pt venituri din Germania

Buna ziua,

Lucrez din Feb 2013 in Germania avand ca unic venit salariul primit prin contract de munca pe perioada nedeterminata ( 40 de ore pe saptamana).

Data fiind noile prevederi ale codului fiscal, in Decembrie am depus la administratia fiscala sector 5 de care apartin chestionar pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la plecarea din România ( valabil in limba Romana si Engleza) la care am atasat un certificat care sa ateste rezidenta fiscala in Germania ( eliberat de autoritatea fiscala din Germania) in limba Germana si Engleza

Astazi am primit pe e-mail un raspuns de la ANAF care contine mai multe elemente care arata ca functionarul care a analizat cererea nici macar nu a citit documentele, respectiv:
- Mi se solicita documente din Austria, desi primul rand din chestionar specifica clar ca am declarat venituri in Germania
- Mi se solicita traducerea legalizata in limba romana a documentului atasat
- Mi se solicita certifiatul de rezidenta fiscala - pare ca nu au inteles/pretind ca nu au inteles ca ceea ce am atasat este exact acel document, desi template-ul are ca si titlu pe langa denumirea in Germana si denumirea in Engleza "Certificate of Residence for the purpose of tax relief according to the Double Taxation Convention between Germany and Romania"

Data fiind situatia expusa anterior, as dori sa va intreb daca:
- Pot considera abuziva cerinta functionarului public de a traduce legalizat documentele, dat fiind faptul ca anaf-ul publica toate formularele legate de stabilizarea rezidentei fiscale si in engleza? Daca da, care ar fi caile de contestare?

- Daca raspund prin e-mail de la adresa de e-mail completata in formular, este ANAF-ul obligat sa considere raspunsul ca si raspuns oficial?

Multumesc anticipat pt raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Incheiere atestare engleza ADRIANA PRICOPE ADRIANA PRICOPE buna ziua, poate vreun traducator sa ma ajute cu un model de incheiere de atestare in limba engleza? multumesc (vezi toată discuția)
Declaratie unica venituri din afara ue si plecati mai mult de 6 luni din tara valentinkiperi valentinkiperi Buna ziua, Daca am venituri din afara UE dar lipsesc din tara mai mult de 183 zile pe an, trebuie sa declar aceste venituri? Si daca le declar se vor ... (vezi toată discuția)
Cerere de chemare în judecatã anulatã pentru lipsa c.n.p. HoriaMaries HoriaMaries Un cetatean german formuleaza o cerere de chemare in judecata la un Tribunal din Romania. In cerere trebuie mentionat CNP (Cod numeric personal). Cetateanul ... (vezi toată discuția)