avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de chemare în judecatã anulatã pentru lipsa ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de chemare în judecatã anulatã pentru lipsa C.N.P.

Un cetatean german formuleaza o cerere de chemare in judecata la un Tribunal din Romania. In cerere trebuie mentionat CNP (Cod numeric personal). Cetateanul german are carte de identitate emisă în Germania și un "personalausweisnummer", dar nu are CNP (National Identification Number) fiindca CNP-ul (Personenkennzeichen) este neconstitutional in Germania.

Instanta (Tribunalul) din Romania a anulat (respins) cererea de chemare in judecata pe motiv ca nu indeplineste toate cerintele prevazute de art. 194 litera (a) din noul cod de procedura civila (adica fiindca nu s-a mentionat CNP-ul in cererea de chemare in judecata).

Cum poate fi convinsa instanta respectiva sa reexamineze cererea de chemare in judecata si cu ce argumente poate fi convinsa, pentru ca sa inteleaga ca un cetatean german nu dispune de CNP?

Mentionan faptul ca imoreuna cu cererea de chemare in judecata s-a depus ca inscris in copie certificata si cartea de identitate a cetateanului german.

Multumiri anticipate pentru lamuriri.
ei, astea SUNT nazdravanii de pe la noi. Atacati hotararea si intre timp, pana veti primi termen, cereti mai multe informatii de la ambasada Germaniei din Bucuresti, cu privire la actele de identitate din Germania. In acelasi timp, depuneti copii traduse de pe cartea de identitate si pasaportuilui cetateanului german.
@sdianaviolina.

Multumesc pentru comentariu.

Intrebarea care ar mai fi de pus este CÂND nu se vor mai întâmpla astfel de năzdrăvănii în justiția românească. Cea relatată de mine este una minoră, dar din păcate am dat de altele mult mai mari, mult mai grave, și din păcate, ireparabile.

Știti că dacă un judecător pronunță o sentință total aiurea, din rea-voință, din lipsă de profesionalism, sau pur si simplu din prostie și dacă tu, cel afectat, n-ai sesizat CSM-ul, Inspectia Judiciara în timp de un an de la petrecerea năzdrăvăniei, judecătorul respectiv nu mai poate fi tras la răspundere, iar vina lui se "casează" si exercitarea unei eventuale actiuni disciplinare impotriva lui nu mai este posibila?

Judecătorii "s-au acoperit" prin dispozitiile art. 46 al. 8 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată (în forma anterioară modificării prin OUG nr. 59/2009).

Vi se pare normala chestia asta? Mie nu.

Cred că pentru greselile comise, un judecator trebuie sa raspunda pana cand moare, si ca aceasta vina a lui trebuie sa fie imprescriptibila, fiindca pentru asta este inamovibil si primeste un salariu care ajunge până la cer (plătit de contribuabili).

Nimeni nu este mai presus de lege.
Daca in cerere nu ati specificat ca reclamantul este cetatean German, fara CNP, de unde sa stie instanta?
Nu este elegant sa ne insultati inteligenta.

Bineinteles ca am specificat in cererea de chemare in judecata faptul ca reclamantul este cetatean german si ca nu are CNP. Am atasat in copie si Personalausweis-ul care este similar Cărtii de Identitate romanesti. Dar pe Personalausweis datele sunt scrie in germană, engleză și franceză și sunt dificil de înțeles de un (o) judecător (oare) de la un Tribunal aflat intr-o reședința de județ. Acum am fost suficient de clar?

Mostra Personalausweisului poate fi vazuta accesand link-ul.
Copia depusă impreună cu cererea de chemare în judecată arată exact la fel.

Numai bine!

[ link extern ]



Potrivit dispoziţiilor art. 194, lit. e) coroborate cu cele ale art. 150, alin. (4) Cod procedură civilă, reclamantul are obligaţia să depună înscrisurile redactate într-o limbă străină în copie certificată, însoţite de traducerea legalizată efectuată de un traducător autorizat.

Întrucât reclamantul nu şi-a îndeplinit această obligaţie legală, instanţa s-a aflat în imposibilitatea de a verifica susţinerile acestuia din cererea de chemare în judecată referitoare la faptul că nu are C.N.P. şi, pe cale de consecinţă, a anulat cererea. Nu există posibilitatea ca o eventuală cerere de reexaminare să fie admisă întrucât această situaţie nu se datorează culpei instanţei. Obligaţiile părţilor în proces nu pot fi transferate în sarcina instanţei.

Alte discuții în legătură

Depunerea, în instanþã, a traducerii legalizate a înscrisurilor redactate într-o limbã strãinã ralu_k79 ralu_k79 Buna ziua, In dosarele care le-am avut/le am pe rolul instantei, am folosit mailuri, declaratii de venit traduse din lb engleza in lb romana de catre un ... (vezi toată discuția)
Incheiere atestare engleza ADRIANA PRICOPE ADRIANA PRICOPE buna ziua, poate vreun traducator sa ma ajute cu un model de incheiere de atestare in limba engleza? multumesc (vezi toată discuția)