avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de chemare în judecatã anulatã pentru lipsa ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de chemare în judecatã anulatã pentru lipsa C.N.P.

Un cetatean german formuleaza o cerere de chemare in judecata la un Tribunal din Romania. In cerere trebuie mentionat CNP (Cod numeric personal). Cetateanul german are carte de identitate emisă în Germania și un "personalausweisnummer", dar nu are CNP (National Identification Number) fiindca CNP-ul (Personenkennzeichen) este neconstitutional in Germania.

Instanta (Tribunalul) din Romania a anulat (respins) cererea de chemare in judecata pe motiv ca nu indeplineste toate cerintele prevazute de art. 194 litera (a) din noul cod de procedura civila (adica fiindca nu s-a mentionat CNP-ul in cererea de chemare in judecata).

Cum poate fi convinsa instanta respectiva sa reexamineze cererea de chemare in judecata si cu ce argumente poate fi convinsa, pentru ca sa inteleaga ca un cetatean german nu dispune de CNP?

Mentionan faptul ca imoreuna cu cererea de chemare in judecata s-a depus ca inscris in copie certificata si cartea de identitate a cetateanului german.

Multumiri anticipate pentru lamuriri.
Întâi iulie este foarte bine. Termenul de 10 zile se împlineşte în 30 iunie pentru că este un termen pe zile libere. Întrucât 30 iunie cade într-o zi nelucrătoare, termenul se prelungeşte până în 1 iulie (art. 181, alin. 2 Cod procedură civilă). Vă recomand să citiţi art. 182, cu precădere alin. (2) al acestui articol, şi art. 183 Cod procedură civilă. Succes!
Va multumesc pt ajutor si sfaturi, m-ati salvat! :)
Sa aveti o zi superba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunerea, în instanþã, a traducerii legalizate a înscrisurilor redactate într-o limbã strãinã ralu_k79 ralu_k79 Buna ziua, In dosarele care le-am avut/le am pe rolul instantei, am folosit mailuri, declaratii de venit traduse din lb engleza in lb romana de catre un ... (vezi toată discuția)
Incheiere atestare engleza ADRIANA PRICOPE ADRIANA PRICOPE buna ziua, poate vreun traducator sa ma ajute cu un model de incheiere de atestare in limba engleza? multumesc (vezi toată discuția)