Cum se poate rezolva o problema de hotar intre mine si vecinul meu, daca si eu si el avem cadastrul facut. Mentionez ca pe presupusa linie de hotar, din anul 2008 si pana acum el a refacut gardul de trei ori, fara sa ma intrebe si, recent, m-a anuntat ca in primavara il va reface din nou, ocazie cu care va intra la mine cu 10 cm. M-am speriat un pic si am chemat topometristul care mi-a masurat, in baza unei hotarari judecatoresti si cand am facut cadastrul in anul 2008, ocazie cu care am avut surpriza sa constat ca la masuratoarea pentru cadastrul lui (facut inaintea mea), s-a tinut cont de gard, gard facut cu forte proprii, din resturi de materiale adunate de pe unde a putut, gard care face o burta catre curtea mea, iar la unul din capete intra la mine cu 36 cm. Acolo unde gardul face burta mi s-a spus de catre topometrist ca eu am intrat la el cu 10 cm (se reflecta in cadastru), lucru pe care nu mi-l explic atata timp cat eu nu am fost prezenta niciodata cand a refacut gardul de trei ori din 2008 pana acum, asa cum nu pot sa imi explic cum o linie face burta catre mine si eu trebuie sa accept ca am intrat la el. Cealalta portiune, in care el intra cu gardul la mine cu 36 cm, nu se reflecta in cadastru (intre cadastru lui si al meu sunt 36 cm care sunt din terenul meu) dar pentru ca el are gard, el se foloseste de teren.
Am fost sfatuita sa renunt la cei 36 cm, sa il las sa faca noul gard pe acelas amplasament ca sa nu ajungem in instanta. Marturisesc ca nici eu nu am bani si timp pentru instanta si va intreb cine raspunde pentru aceasta incurcatura si cum se poate repara. Va multumesc.
Posesie teren
iozefinab
Buna ziua,
Parintii mei au construit o casa in anul 1996, avand un teren proprietate in acte, de 1000 mp.
In realitate insa, suprafata totala este de 1200 ... (vezi toată discuția)