avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit auto 2016
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit auto 2016

Vand o masina in spatiul intracomunitar in luna ianuarie 2016.Mi s-a comunicat de la Primarie ca trebuie sa platesc impozitul pe tot anul cf.noului CF.E corect sa platesc ptr.un bun pe care nu-l mai am inca 11 luni?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: borcuta , utilizator 15:23, 15 Ianuarie 2016
Da, potrivit noului cod fiscal(legea 227/2015), art 471, alin 1
(1) Impozitul pe mijlocul de transport este datorat pentru întregul an fiscal de persoana care deţine dreptul de proprietate asupra unui mijloc de transport înmatriculat sau înregistrat în România la data de 31 decembrie a anului fiscal anterior.
[ link extern ]
Buna ziua,
Este normal sa platesc statului roman un impozit pe 12 luni pentru un bun care se afla in Romania numai o luna?Poate sunt alte precizari ptr.astfel de cazuri.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozitului masina radiata din circulatie in 14.01.2016 claudiaticala claudiaticala Buna ziua, imi spuneti va rog, daca este adevarat, conform noului Cod Fiscal, ca pentru o masina radiata din circulatie cu certificat de radiere trebuie ... (vezi toată discuția)
Impozit masina luciaemilia luciaemilia am vandut masina in 20.12 2015 masina,si radierea s-a facut in 19.01.2016,mai trebuie sa platesc impozit si eu pe anul 2016 (vezi toată discuția)
Impozit autoturism HritcuDanielValentin HritcuDanielValentin Daca autoturismul este radiat incepand cu data de 19.01.2016,ma poate obliga cineva din administratia locala sa platesc impozitul autoturismului pana la ... (vezi toată discuția)