Salutare,
Sunt casatorita, si vreau sa divortam, nu avem copii, doar eu am achizitionat un apartament in Programul Prima Casa, intrebarea mea este la : Acest apartament se imparte la 2? In contractul V-C scrie ca sunt necasatorita.
Multumesc
erati sau nu casatorita la data cumpararii ? daca erati necasatorita bunul e propriu si nu se imparte. Sotul poate sa pretinda o suma de bani pt perioada in care ati platit rate impreuna.
Nu eram casatorita.
Dar vis-a-vis de divort care este procedura unui divort? Ce trebuie sa fac ? Motivul despartii este neintelegere
Multumesc mult pentru raspuns.
daca nu va intelegeti sa divortati amiabil la starea civila sau notar, cererea de divort ( in 3 exemplare semnate) se depune la judecatoria de pe raza ultimului domiciliu comun insotita de urmatoarele acte : certificat de casatorie in original, copii dupa certificatul dvs de nastere, dupa buletine. Veti plati si o taxa de timbru de 100 de lei la administratia financiara sau la cec ( functie de domiciliu) , iar chitanta se ataseaza si ea la dosar.
Cererea de divort trebuie intemeiata in fapt si in drept, la motivarea in fapt trebuie sa gasiti si alte motive in afara de " neintelegere ". Trebuie sa dovedit ca relatiile sunt grav vatamate incat casatoria nu poate continua.
in drept va intemeiati cererea pe dispozitiile art 373 lit b
Cazurile de divorţ
Art. 373
Motive de divorţ
Divorţul poate avea loc:
a) prin acordul soţilor, la cererea ambilor soţi sau a unuia dintre soţi acceptată de celălalt soţ;
b) atunci când, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soţi sunt grav vătămate şi continuarea căsătoriei nu mai este posibilă;
c) la cererea unuia dintre soţi, după o separare în fapt care a durat cel puţin 2 ani;
d) la cererea aceluia dintre soţi a cărui stare de sănătate face imposibilă continuarea căsătoriei.
daca ajungeti la un acord privind divortul in instanta, taxa de timbru e 200 de lei.