avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort de cetatean sirian, autoritate parinteasca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort de cetatean sirian, autoritate parinteasca

Buna ziua , sunt casatorita de 8 ani in Siria , din aceasta casatorie au rezultat de copii ,care sunt minori , respectiv 4 si 2 ani. In noiembrei 2015 am revenit in Romania cu copìiii evacuata de ambasada cu ajutorul ONU.Sotul a ramas la Siria , fiind deacord cu plecarea noastra...dar NUMAI pentru perioada de 3 luni dupa care sa ne intoarcem inapoi la Siria...Datorita razboiului care se desfasoara inca in Siria...si a pericolului permanent in care am trait in acesti ani si a vietii grele din timpul casatoriei...am decis sa divortez...mai ales ca sotul este foarte hotarat sa ne intoarca inapoi la Siria...si intentioneaza sa vina cat mai curand in Romania sa imi i_a copiii prin orice mijloace, amenințandu_ma de altfel si cu moartea
Doresc sa stiu cum pot face sa ma pot proteja de el...impiedicandu_l sa vina in Romania...cine ma poate proteja in cazul de fața.....sunt disperata!!!...abia am scapat de razboi..si traiesc un cosmar mai mare...va rog sa ma sfatuiți ce pot face
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 13:31, 17 Ianuarie 2016
Daca vreti sa divortati de el trebuie sa va grabiti tare de tot.
Ar trebui transcris certificatul de casatorie in Romania.

Daca nu vreti sa divortati este recomandabil sa deschideti urgent proces pe calea ordonantei presedintiale pentru a obtine custodia minorilor.
Daca au dubla cetatenie ar fi de mare ajutor.
Daca au doar cetatenie siriana procesele vor fi foarte complicate.

Toate procesele vor avea o durata destul de indelungata si ar fi indicat sa va grabiti incepand urgent procedurile.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Ianuarie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Plecaţi din ţară unde vedeţi cu ochii, nimeni să nu ştie unde, faceţi-vă alte acte, operaţie estetică.
O poate găsi și asa daca se forțează.
Trebuie sa rezolve judiciar problemele și sa caute sa își asigure protecție juridica.
rodica sy a scris:

In noiembrei 2015 am revenit in Romania cu copìiii evacuata de ambasada cu ajutorul ONU.

sotul este foarte hotarat sa ne intoarca inapoi la Siria...si intentioneaza sa vina cat mai curand in Romania sa imi i_a copiii prin orice mijloace, amenințandu_ma de altfel si cu moartea

Nu poate intra in Romania fara viza si daca aveti certificate de nastere romanesti pentru copii nu-i poate scoate din tara fara acordul dvs. chiar daca au pasapoarte siriene. Ar fi suficient sa anuntati Politia de frontiera despre situatie: o notificare despre intentia lui, cu datele de identificare + scan dupa pasapoartele copiilor si certificatele de nastere romanesti.

Anuntati ambasada ca v-a amenintat, daca aveti dovezi (poate a facut-o in scris) atasati-le e-mailului, poate considera ca ar fi un motiv sa ii refuze viza.
Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2016
Ares-3, moderator
Nu aveți de ce pleca din tara și nici nu aveți cum, deocamdată.
Acționați în instanță, cereți divortul, sa exercitati singura autoritatea parinteasca și sa se stabilească locuinta copiilor în România.
Soțul va trebui citat acolo unde e.
Trebuie sa transcrieri căsătoria în România și sa aveți acte românești pt copii, dacă nu aveți.
Sa stați liniștită ca nicio instanta nu va încuviința ca acesti copii, cetățeni români să plece în zona de război.
Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2016
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Calatorie naya naya Doresc sa calatoresc cu copii fara sotul meu.Am certificat de casatorie romanesc.El si copii sunt cetateni sirieni.Copii au pasapoarte siriene,au insa si ... (vezi toată discuția)
Bigamia este permisa la persoanele cu cetatenie romana dobandita? Icgel Icgel Va supun atentie o problema foarte grea: am o ruda casatorita cu un sirian de20 de ani. El si-a luat si cetatenie romana,dar ea nu si-a luat si cetatenie ... (vezi toată discuția)
Minor roman retinut de tata in siria, revenire in tara imposibila jenimarica jenimarica va supun atentiei urmatorul caz: Din anul 2011 eu si fiul meu in varsta de 7 ani ne aflam intr-o situatie disperata. In 11.03.2011 am aterizat pe ... (vezi toată discuția)