avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bigamia este permisa la persoanele cu cetatenie romana ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bigamia este permisa la persoanele cu cetatenie romana dobandita?

Va supun atentie o problema foarte grea: am o ruda casatorita cu un sirian de20 de ani. El si-a luat si cetatenie romana,dar ea nu si-a luat si cetatenie siriana. Anul trecut s-au mutat in Siria, iar el s-a casatorit a doua oara. Legea lor le permite sa aiba pana la 4 neveste. Las la o parte complicatiile cu un copil minor...va intreb doar daca acest om nu incalca legile Romaniei, avand in vedere ca este si cetatean roman, dar nu numai cand este in Romania, ci si cand se afla in alta parte. Va rog sa-mi dati un raspuns, daca se poate, mai ales ca avocatii pe care i-am consultat au cam dat din umeri a nestiinta.
Cel mai recent răspuns: geo_mihala , utilizator 02:57, 27 Octombrie 2011
Nu, aceasta persoana de origine siriana are dreptul de a incheia mai multe casatorii.;)
Din pacate nu am inteles exact raspunsul dumneavoastra. Va rog sa-l reluati si sa-l detaliati. Multumesc!
chiar daca are si cetatenie romana, in siria se poate casatori de mai multe ori.
doar in romania ar fi bigam, daca s-ar mai casatori, sau ar incerca sa-si transcrie in romania si cea de-a doua casatorie
Va multumesc pentru raspuns. As vrea sa-mi explicati, totusi, daca acest cetatean este sau nu si roman, oriunde s-ar afla... Adica statutul de roman si obligatia de a respecta legile Romaniei se rezuma doar pe teritoriul tarii noastre? Atunci de ce cand calatoreste prin Europa isi ia pasaportul romanesc si beneficiaza de statutul de cetatean al Uniunii Europene, conform cetateniei romane? Daca ar calatori cu pasaportul sirian ar fi foarte greu, daca nu chiar imposibil, sa-si ia viza de calatorie prin Germania, Marea Britanie, Franta, etc... Prin urmare, persoana care dobandeste cetatenia prin acordare este mai avantajata decat romanul prin nastere, ca nu trebuie sa respecte toate legile romanesti. Sunt confuz sau ati inteles ce vreau sa spun?
oriune s-ar duce, trebuie sa respecte legile acelui stat, orice cetatenia ar avea.
(cand merge in germania ca roman, el respecta legile statului german.)

Alte discuții în legătură

Transcrierea certificatului de casatorie civila emis de autoritatile straine(libaneze) mariana_mariana mariana_mariana Buna ziua. Sunt cetatean roman cu resedinta in Republica Moldova(am certificat de nastere roman, pasaport simplu electronic roman, nu am buletin de identitate, ... (vezi toată discuția)
Casatorie dubla mayaaa25 mayaaa25 Daca ma poate cineva informa despre situatia data..am fost casatorita cu sotul meu in 2005, avem un copil, dupa un an ne-am despartit dar pina in prezent nu ... (vezi toată discuția)
Urgent - plecare în siria cu soțul, cetățean sirian AnaMalas AnaMalas Daca sunt căsătorită cu un sirian, iar el are dubla cetățenie, pentru a pleca in Siria cu el îmi trebuie visa sau este de ajuns certificatul de ... (vezi toată discuția)