avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort de cetatean sirian, autoritate parinteasca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort de cetatean sirian, autoritate parinteasca

Buna ziua , sunt casatorita de 8 ani in Siria , din aceasta casatorie au rezultat de copii ,care sunt minori , respectiv 4 si 2 ani. In noiembrei 2015 am revenit in Romania cu copìiii evacuata de ambasada cu ajutorul ONU.Sotul a ramas la Siria , fiind deacord cu plecarea noastra...dar NUMAI pentru perioada de 3 luni dupa care sa ne intoarcem inapoi la Siria...Datorita razboiului care se desfasoara inca in Siria...si a pericolului permanent in care am trait in acesti ani si a vietii grele din timpul casatoriei...am decis sa divortez...mai ales ca sotul este foarte hotarat sa ne intoarca inapoi la Siria...si intentioneaza sa vina cat mai curand in Romania sa imi i_a copiii prin orice mijloace, amenințandu_ma de altfel si cu moartea
Doresc sa stiu cum pot face sa ma pot proteja de el...impiedicandu_l sa vina in Romania...cine ma poate proteja in cazul de fața.....sunt disperata!!!...abia am scapat de razboi..si traiesc un cosmar mai mare...va rog sa ma sfatuiți ce pot face
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 13:31, 17 Ianuarie 2016
Temerea ei mare e ca vine el în tara.
Legal nu poate merge cu minorii în Siria decât dacă au doar cetățenie siriana.


De aceea e bine sa rezolve juridic tot.

El poate lua minorii cu forța și de acest lucru se teme ea cel mai tare.
Cu forța e ceva ca în zona de război. ..în acest caz...
Nu ar conta pentru el ca nu e în Siria...
Problema userului comportă atât partea legală, cât şi partea nelegală. Partea legală îţi oferă...protecţie legală, de care mulţi indivizi nu ţin cont.
Eu merg pe principiul :"Ajută-te singur şi Dumnezeu te va ajuta" Şi "Paza bună trece primejdia rea".
Nu trebuie să uităm cultura celor din Orientul Mijlociu, în care femeia reprezintă sclava şi bărbatul e stăpân. Nici o lege sau hotărâre judecătorească europeană nu schimbă acest concept.
Copiii sunt cetățeni romani prin nastere, nu are cum pleca din tara fără acordul tatălui, iar în tara e oarecum mai protejata decât ar fi în alta tara. Și în care tara sa mergi cu 2 copii mici după tine?
De exemplu, Ungaria, de exemplu.Valabil azi. Nu ştim cum va fi mâine.:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie naya naya Doresc sa calatoresc cu copii fara sotul meu.Am certificat de casatorie romanesc.El si copii sunt cetateni sirieni.Copii au pasapoarte siriene,au insa si ... (vezi toată discuția)
Bigamia este permisa la persoanele cu cetatenie romana dobandita? Icgel Icgel Va supun atentie o problema foarte grea: am o ruda casatorita cu un sirian de20 de ani. El si-a luat si cetatenie romana,dar ea nu si-a luat si cetatenie ... (vezi toată discuția)
Minor roman retinut de tata in siria, revenire in tara imposibila jenimarica jenimarica va supun atentiei urmatorul caz: Din anul 2011 eu si fiul meu in varsta de 7 ani ne aflam intr-o situatie disperata. In 11.03.2011 am aterizat pe ... (vezi toată discuția)