avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligativitate sau nu pentru Nota de Lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligativitate sau nu pentru Nota de Lichidare

Buna ziua,

In urma multor nereguli pe care le-am sesizat la locul meu de munca si avand in vedere ca problemele postate pe forum privind legislatia muncii m-au mai luminat, am inceput sa "ridic pretentii" in firma, in sensul ca nu-mi erau respectate drepturile de angajat inca de la inceput - la momentul incheierii contractului individual de munca.Am mai ridicat aceasta problema pe forum si anume - Cum este posibil sa mi se treaca in Carnetul de Munca muncitor necalificat atata vreme cat eu am liceul absolvit cu diploma de bacalaureat, am vreo 3 specializari absolvite cu diplome dar ...nu am nici o diploma pe meseria pe care am prestat-o in cadrul firmei.La vechiul loc de munca am fost specializat la locul de munca si mi s-a trecut corect la vremea aceea in carnetul de munca de catre ITM codul COR 713406.Acum insa nu....M-am resemnat, dar vreau sa demisionez si conducerea firmei ma tot plimba...am facut si cererea de demisie si nu mi-au dat numar de inregistrare pe motiv ca nu am Nota de lichidare facuta.Nu am gestiune, nu am debite fata de ei....si din cate am vazut pe forum nu mai este in Codul Muncii obligativitatea incheierii acesteia intre angajat si angajator.
Astept sfaturi de la dvs.Sunt consternat de ceea ce se intampla pe santierele patriei...Va multumesc
Si m-ar mai interesa ce cuprinde acel dosar profesional pe care firma este obligata sa ti-l puna la dispozitie.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:54, 8 Iulie 2014
Argumentul lor privind nearegistrarea Demisiei este pueril.
Trimiteti Demisia prin posta cu confirmare de primire, pentru a evita lipsa dovezii ca ati depus-o spre luare la cunostinta.
Nota de lichidare nu este obligatorie a se face dar are caracterul sau probatoriu cum ca nu aveti niciun debit la angajator si va v-a folosi mai tarziu can, eventual vor dori sa va retina ultimul salariu.
Avand in vedere ca ati sesizat diverse nereguli in cadrul firmei , insistati sa vi se intocmeasca nota de lichidare ( un exemplar ramane la dvs) din care sa reisa ca nu aveti nici o datorie fata de firma, nu se stie niciodata cand veti avea vreo surpriza.
~ Conținut șters la cerere ~
jurist Clement a scris:

Desigur....este actul Final care va precede,eliberarae Carnetului de munca !!!

eliberarea carnetului de munca nu este conditionata de intocmirea notei de lichidare !
:offtopic: Interventie moderator
# gabrielamitroi
Nu mai adresati aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului si nu mai deschideti acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topic-urile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau defintiv.

Alte discuții în legătură

Preaviz AnalyaYna AnalyaYna Buna ziua,sunt in preaviz,azi fiind ultima zi.Mi-au spus sa scriu o cerere de incetare a activitatii,ceea ce mie nu mi se pare chiar in regula.Stiu ca in ... (vezi toată discuția)
Fisa de lichidare CristinaPopescu CristinaPopescu Buna ziua, As dori sa stiu daca fisa de lichidare este obligatorie, si unde in legislatie este mentionata. Multumesc! (vezi toată discuția)
Nota de lichidare MarCa MarCa Buna ziua. Am o intrebare referitoare la conditia mea ca fost angajat intr-o companie. Am incheiat activitatea la respectiva firma, in urma cu 2 saptamani ... (vezi toată discuția)