avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nota de lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nota de lichidare

Buna ziua.
Am o intrebare referitoare la conditia mea ca fost angajat intr-o companie. Am incheiat activitatea la respectiva firma, in urma cu 2 saptamani dupa respectarea perioadei de preaviz de 20 zile lucratoare, conform codului muncii in vigoare.

In ultima zi, am predat procesul verbal de predare - primire activitate si mi s-a dat adeverinta de vechime impreuna cu Nota de Lichidare (in care se mentioneaza ca nu am datorii fata de firma, semnata de sef compartiment financiar contabil) si decizia de incetare.

Astazi, dupa doua saptamani de la terminarea perioadei de preaviz am fost sunata ca au gasit nereguli la contracte din perioada in care am fost angajata si sa ma prezint la sediul lor. Nu au vrut a dea detalii telefonic si vor sa ma duc acolo.

INTREBAREA mea... sunt obligata sa ma prezint atata timp cat am predat activitatea si mi s-a dat nota de lichidare? Au cum sa-mi impute nereguli din perioada in care eram angajata atata timp cat ei mi-au dat nota de lichidare fara datorii sau alte imputatii?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MarCa , utilizator 16:21, 16 Septembrie 2013
Nu mai aveti nicio obligatie fata de fostul angajator.

De fapt, ce nereguli a descoperit?
Nu au vrut sa imi spuna telefonic... vor sa merg la ei la sediu sa imi spuna. Singurele contracte cu care am avut legatura in cadrul activitatii mele sunt cele cu clientii (intre companie si clientii care cumparau produsul) Nu vreau sa merg la ei, pentru ca aceasta companie este in stare de orice pentru a acuza fostii angajati. Nu sunt prima care pateste asta cu ei, martori imi sunt fostii colegi. Daca nota de lichidare mentioneaza clar ca nu am datorii fata de ei, ei au cum sa ma traga acum la raspundere pentru "nereguli" din activitatea mea prestata la ei?
Este putin probabil sa va spunem, exact, daca va mai poate trage la raspundere sau nu.
Angajarea raspunderii patrimoniale este posibila , asa cum este posibila si angajarea raspunderii penale a dvs.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma nu elibereaza fisa de lichidare AvaStefania AvaStefania Buna ziua! Mi-am dat demisia in iunie anul acesta si am stat in preaviz pana in iulie. In luna august am primit actul care demonstreaza ca s-a incheiat ... (vezi toată discuția)
Sunt obligata de fostul angajator la plata unei sume de bani. nu stiu ce sa fac. amfitrion13 amfitrion13 Buna ziua, Am lucrat la o companie de telecomunicatii pana in 9 noiembrie 2013 pe postul de relatii clienti. Mai exact, eram vanzatoare intr-un magazin de ... (vezi toată discuția)
Nota de lichidare este necesara? ancaoroian ancaoroian Buna seara, va rog frumos sa-mi spuneti daca e necesar sau obligatoriu sa solicit angajatorului sa-mi dea nota de lichidare semnata, in situatia in care nu ... (vezi toată discuția)