avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lovire si alte violente
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lovire si alte violente

Buna seara,un prieten casatorit cu doi copii cauta compania unei femei usoare dintr_un anunt.Ajunge la casa unde aceasta isi desfasoara activitatea,ii da banii(50lei),si nu se" inteleg ".Prietenul ii cere banii,aceasta il ameninta si pune mana pe telefon sa sune pe cineva.O loveste peste mana cu telefonul,apoi ii da un pumn si pleaca repede sa nu pateasca ceva cu "pestele".Dupa vreo 4zile vine politia si il invita la o discutie.Da o declaratie si afla ca aceea femeie are gura rupta si ca a chemat politia in seara aceea unde s_a gasit sange pe jos ,si ca individa si_a scos certificat .El sustine ca exact asa s_a intamplat si il cred.Oare se profita de incident si il acuza pe amicul meu sa scoata bani de la el?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 07:41, 18 Ianuarie 2016
apoi ii da un pumn si pleaca repede

Da o declaratie si afla ca aceea femeie are gura rupta si ca a chemat politia in seara aceea unde s_a gasit sange pe jos

El sustine ca exact asa s_a intamplat si il cred

Vi se pare ca se contrazic ?

Art. 193
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

sa incerce sa se inteleaga ca sa isi retraga plangerea.

Este posibil orice.

Daca politia o protejeaza pe prostituata va avea sigur probleme.

Depinde si cate zile de ingrijiri medicale va avea prostituata.

E posibil sa o fi batut si pestele si sa dea vina pe el.
Bine ca nu s-a trezit cu acuzatie de tentativa de viol.
:rtfm:Interventie moderator
Am rugamintea sa continuati discutia aici si sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema ( pct.3.3 din Regulament).
In plus cine doreste sa raspunda intrebarilor dvs, nu va putea intelege fondul problemei daca incepeti discutia intr-un topic si o veti continua intr-un altul.
Pentru continuarea discutiei aveti posibilitatea sa folositi optiunea " raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
kikke a scris:

Referitor la problema amicului meu.....daca va mai fii chemat la politie inainte de o solutionare definitiva,e indicat sa mearga cu avocat? Si daca vrea sa se inteleaga cu individa are voie sa o contacteze personal?sau prin intermediul politiei?

patrascu razvan a scris:

Descrieti problema amicului daca doriti sa vi se raspunda.

AvocatAdelaBratulescu a scris:

Pentru savarsirea infractiunii de lovire sau alte violente, in functie de zilele de ingrijiri medicale ale persoanei vatamate, amicul dvs risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 6 luni la 5 ani. Este indicat sa se prezinte cu avocat, mai ales in cazul in care doreste o impacare cu partea vatamata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovire si alte violente- ce risca faptuitorul? Coman76 Coman76 In localitatea de Domiciliu se executa lucrari de abilitare a drumului Forestier ce urmeaza a fi asfaltat pe timp de iarna.M-am deplasat la locul respectiv ... (vezi toată discuția)
Este infractiune? Ioan_Chris Ioan_Chris Buna ziua. Nu sunt jurist și m-ar ajuta sfatul cuiva in legătură cu problema mea. azi, in oras, am discutat cu primarul din cta și in acelasi timp filmam ... (vezi toată discuția)
Lovire si alte violente E7890r E7890r Buna sara. In primul rand , eu sunt minor si am varsta de 17 ani . Ieri in jurul orei 14:15 mergeam pe strada cu prietena mea , si am trecut pe langa un grup ... (vezi toată discuția)