avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

Buna seara , ...pe scurt este posibil ca o persoana sa doneze partea ei de bunuri (casa si pamant) unei persoane straine fara ca ceilalti membrii ai familiei sa afle?....Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 17:37, 17 Ianuarie 2016
...pe scurt: o persoană (în general/de regulă) este liberă să încheie acte de dispoziţie cu privire la bunurile care sunt proprietatea sa, fără să întrebe/anunţe pe nimeni.

...in concret: DEPINDE ...de toate amănuntele necuprinse în cele 2 rânduri de mai sus. (cine este/ce calitate are "persoana"? de unde/din ce act rezultă, dacă rezultă de undeva care este "partea ei"? etc.)

Când ajungeţi să întrebaţi un avocat, prezentaţi-i situaţia de fapt, nu-l întrebaţi teoretic (ca la şcoală). Un răspus pur teoretic s-ar putea potrivi pe speţa dvs. fix ca nuca-n perete.
Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2016
romascanu, moderator
este vorba de socrul meu care este despartit de sotia lui ( ma refer la intretinere personala si cheltuieli) dar nu si legal si care spune ca are pe cineva din afara familiei caruia o sa_i lase tot urmand ca pe sotie sa o dea afara din casa
socrul dvs poate sa testeze cui doreste bunurile sale, fie ca beneficiarul este din familie sau din afara familiei. La decesul acestuia, mostenitorii rezervatari adica copii, sotia si parintii celui decedat, pot cere reductiunea testamentului daca prin acesta li se incalca rezerva succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie de casa. JANCSCI JANCSCI socrul meu a mostenit inpreuna cu fratele lui casa parinteasca.jumatatea lui a donato sotiei mele, ia fiind fica lui,.sotia mea avind inca 4 frati se poate ... (vezi toată discuția)
Succesiune. va supun atenției următorul caz: doamna a este căsătorită ... ABANA1 ABANA1 SUCCESIUNE Va supun atenției următorul caz: Doamna A este căsătorită cu domnul B,locuind în domiciliul conjugal obținut de B,mostenire în cota de ... (vezi toată discuția)
Testament mincinos cinciele cinciele Buna ziua . Am o intrebare va rog. M-am despartit de sotia mea cu ani in urma, plecand sa traiesc in strainatate. Ea a continuat sa traiasca in tara si n-a ... (vezi toată discuția)